Vellinges store man avgår

En epok är över, Vellinges ”grand old man” Göran Holm, tidigare kommunfullmäktiges ordförande och moderat, avgår efter 42 år i politiken varav 24 som kommunalråd (se Dagens Samhälle, Sydsvenskan och Sydnytt).

I många år har Vellinge varit moderaternas starkaste fäste i landet, mycket på grund av Göran Holms person som gett partiet betydligt högre röstsiffror lokalt än i riksdagsvalet. Förra valet 2006 var Vellinge den enda kommunen i Skåne som inte Sverigedemokraterna fick representation i. Kanske för att moderaterna i Vellinge varit så duktiga att hålla emot när det gäller flyktingmottagandet att väljarna inte inte tyckt att det behövt en opposition i form av SD. Men i det senaste valet backade moderaterna och SD kom in.

Göran Holm trappade ner sin tjänst till 30 procent efter valet 2006 och har kallat sig borgmästare fram tills nu. Att han nu avgår uppges bero på kritik mot hans höga ersättningar och pension.

Bilden visar ett julkort som Göran Holm skickade 2005 till politiker och medarbetare och som väckte visst rabalder, mannen i blått ska föreställa Göran Holm själv. Holm hävdade själv att det motivet var ett försök att väcka debatt i jämställdhetsfrågan.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Göran Holm, SD, Sverigedemokraterna, Vellinge. Bokmärk permalänken.