Biståndet går till flyktingpolitik

Regeringen föreslår att 650 miljoner ur biståndsbudgeten ska gå till att finansiera kostnader som är relaterade till asylsökande i Sverige (se Omvärlden). Redan i höstens biståndsbudget fanns 2,6 miljarder kronor avsatta som skulle användas just för asylsökande.

Det här är ett sätt att minska biståndet som visserligen är godkänt av OECD, men känns allt annat än tillfredsställande. Sedan hör det ju till bilden att moderaterna hela tiden försökt förskjuta alla diskussioner från beloppen till biståndets innehåll. För mig får man gärna diskutera båda, men ett bra bistånd måste finansieras. Insatser i de länder som människor flyr från kan minska trycket på den svenska asylpolitiken, allt hör ihop. Men att lägga biståndspengar på flyktingar i Sverige är ett oskick.

Omvärlden skriver även att regeringen föreslår ett kapitaltillskott på 50 miljoner kronor till Swedfund, statens riskkapitalbolag för investeringar i utvecklingsländer.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Alliansen. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s