Svenska flickor såldes som sexslavar

Ingenting nytt under solen. En vän visade mig för en tid sedan en DVD med nyligen restaurerade filmer från tidigt 1900-tal  om immigranters situation i USA, ”Perils of the New Land – Films of the immigrant experience (1910-1915)”. Filmen ”Traffic in Souls” från 1913 innehåller några scener med två förhoppningsfulla svenska flickor som anländer med båten till USA. För tydlighets skull har regissören spökat ut dem med folkdräkter och blonda flätor.

De tas emot av en vänlig man som tar med dem till en lägenhet med en fejkad kontorsskylt som säger att här förmedlas arbete till svenskar. De bemöts först vänligt, men sedan övermannas de av två män, verksamheten framstår som någon form av bordell. Men en rättrådig polis fattar misstankar och befriar traffickingoffren. För visst är det trafficking det handlar om. Det som idag drabbar främst flickor från det gamla östblocket. (Tack Martin för tipset!)

Se även: Alt Film Guide,  Wikipedia om ”Traffic in Souls”, mer om filmen i Cinema Journal, en annan film om vit slavhandel från 1917 på YouTube,

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Svenska flickor såldes som sexslavar

  1. NN skriver:

    Swenska?

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s