Shopping bygger Sverige

Vi har just skickat iväg nästa nummer  av Ordfront magasin till trycket. Jag är tillfälligt inlånad veckorna innan deadline detta nummer och de närmast kommande för att hjälpa Johan Berggren som för tillfället är ensam redaktör. Kul att få göra  tidning igen. Temat i nästa nummer, som kommer kring 8 april, är shopping i alla dess former. Här finns artiklar om hur det påverkar svensk ekonomi, hur de som är anställda i handeln har det, om miljöeffekter etc.

Ett axplock: Jan-Erik Pettersson konstaterar att Sveriges skuld är jämförbar med Greklands om man slår ihop statens och de privata skulderna, Marianne Steinsaphir har sökt shoppinghysterins historia i litteraturen och hamnade i 1800-talets passager som var föregångaren till våra gallerior, Katarina Bjärvall spårar upp shoppingens drivmedel: dopaminet. Annina Rabe spårar kundborgaren på väg in och medborgarens död, Johan Berggren visar i sin ledare på kopplingen mellan överkonsumtion och vårt flirtande med oljeproducerande diktaturer som Saudiarabien. Själv har jag bidragit framför allt med en massa plockmaterial, främst till shoppingtemat.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s