Naiv syn på fundamentalism gynnar SD

Jag skriver i dagens Aftonbladet apropå debatten kring Omar Mustafa, som nu hoppar av den socialdemokratiska partistyrelsen. Artikeln riktar sig mot naiviteten kring fundamentalism, och att vi har olika måttstockar för vad vi tolererar i andra religioner och bland kristna.

Utdrag ur artikeln:

”Islam är en lika mångfacetterad värld som någonsin kristendomen. Men den som lierar sig med islamister trampar på alla som vill se en reformering även av den muslimska världen. De har inte fått det lättare efter den arabiska våren./…/

Vi har med stor möda baxat vårt eget samhälle till att bli mer sekulariserat och öppet, varför ser vi inte faran med de motkrafter mot en sådan utveckling som växer i andra kulturer och länder? Det är anmärkningsvärt att det är just de troende socialdemokraterna i Broderskap som gått i bräschen för dialogen med islamister. För inte skulle de väl godta en homofob kvinnoprästmotståndare om han var kristen?/…/

För alla som strävar efter ett samhälle fritt från främlingsfientlighet och rasism är naiviteten i relationerna med islamismen dåliga nyheter. Alla partier som har sådana företrädare på sina listor kommer att få stora problem att övertyga väljare som är på väg att rösta på Sverigedemokraterna i stället, ett parti som ju drar alla muslimer över en kam och utmålar hela islam som det stora hotet mot den västerländska civilisationen.”

 

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Naiv syn på fundamentalism gynnar SD

 1. Ola Thor skriver:

  Otroligt, nu är alla rubriker islamistvänliga i båda kvällstidningarna, vart tog du vägen.? UTAN att vara rasister anser många här på vischan att press och politiker tyvärr skapar motsättningar genom att vara så otroligt rädda och naiva. Vi blir oroliga med till SD är det ännu en bit..! Tack Anna-Lena för en jätteviktig artikel.. Tack – tack

 2. tomasblblom skriver:

  Jag tror att ett av de stora felen när man definierar och diskuterar demokratihoten, är att klistra religiösa etiketter på dem. Olika former av förtryck som ett sätt att få och behålla makt finns inom alla mänskliga kulturer oavsett religion eller etniskt tillhörighet.

 3. annalenalod skriver:

  Det har jag inte sett, att någon länk försvunnit, väldigt många har länkat till den från Twitter och Facebook, de flesta håller med. Nej, varför skulle det vara svårt att få detta publicerat, tror det här är åsikter som väldigt många delar. Eller vet rättare sagt.

 4. robertst2 skriver:

  ”Obegripligt naiv syn på islamism”. Mycket bra artikel! Hur lyckades du med att få den publicerad?
  Ja, länken från ‘löpet’ försvann ju kvickt…

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s