Underskatta inte Sveriges muslimer

Jag var intervjuad av PM Nilsson i TV4 Newsmill i går, programmet sändes i TV4  News, om Omar Mustafa och petningen av honom ur Socialdemokraternas partistyrelse. Jag säger bland annat att man inte ska underskatta svenska muslimers vilja och förmåga att arbeta för demokrati och mänskliga rättigheter, att stödet för Islamska förbundet och för en mer konservativ form av islam nog inte är så stort trots allt.

Tvärtom ger det konstiga signaler till exempelvis alla iranska flyktingar när någon som okritiskt bjuder in personer som arbetar med iransk TV (se mitt tidigare blogginlägg om Amnestys kritik mot iranska statstelevisionen) kan sitta med i ledningen för ett politiskt parti. Jag tror också att partierna måste vara tydliga med sin hållning mot muslimsk fundamentalism för att inte tappa väljare till högerpopulistiska partier som Sverigedemokraterna.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Underskatta inte Sveriges muslimer

  1. skaraborg76 skriver:

    Många muslimska länder är rika. De har byggt sin välfärd på olja. Ändå föredrar många muslimer att bo i Europa där av tradition islam ses som något negativt.
    Konstigt. Eller är det så att muslimer inte är så solodariska mot varandra alla gånger?

    • annalenalod skriver:

      Många muslimer flyr från fundamentalistiska regimer i den del av världen där islam är den dominerande religionen. Du gör det här alldeles för enkelt, det finns inte en slags muslimer, lika lite som det finns en slags kristna.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s