Se ”Alices Babs förlorade rättigheter”

Alice+BabsNu finns dokumentärfilmen ”Alice Babs förlorade rättigheter” på SVT Play. Den går även i repris på söndag i SVT2 kl 23.40 och torsdagen den 12 december i SVT24 kl 02.25. Igår tittade 935 000 personer, vilket är väldigt mycket för den här typen av program.

För den som bor utomlands visas den i morgon, lördag, kl 9.05 på SVT World samt den 8 december.

 

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Se ”Alices Babs förlorade rättigheter”

 1. Unni Ströberg skriver:

  Jag trodde man hade sett ”allt det värsta” vad gäller äldrevård i vårt land. Men att ens familj och i synnerhet döttrar kan ge sitt bistånd till ett så respektlöst och kärlekslöst omhändertagande av sin mor är för mig helt otroligt. Om någon gång livet så behöver man sina vänner och sin familj när man blir så gammal att man drabbas av demens i livets slutskede. Se till att få bort den förfärliga människan som är tillsatt som förvaltare. Och det omgående. Tiden är knapp!!!!

 2. Kjs Windeskog skriver:

  Jag vill väl påstå att dokumentären framstår som lite oförsiktig och tanklös, men jag tycker inte det motiverar det drev som det gett.

 3. Olsen skriver:

  Saw the movie on swedish television and felt angry and frustrated for Alice Babs – and at the same time strangely manipulated. I had a sense that there was more to the this sad story than was shown. Reading the swedish papers and the comments from the Alice Babs family confirmed this feeling. I trust her family and hope that they are ”doing the right thing”.

  • annalenalod skriver:

   Familjeperspektivet saknades, vi valde att fokusera på förvaltarskapet. Det var ett val dels för att familjen inte ville medverka, men med tiden kändes det också rätt eftersom det gör detta mer allmängiltigt. Familjen tycker den här förvaltaren gör ett bra jobb och ger henne sitt stöd. Det sa vi inte. Det saknades alltså. Det har de å andra sidan visat i medierna de senaste dagarna. I övrigt är det en rak historia som är helt utan spekulationer och manipulationer.

 4. Elisabeth Redlig skriver:

  Jag såg den idag, på svtplay. Jag är fortfarande chockad och på FB har vi diskuterat programmet ikväll. Alla är lika chockade. Alla är förvånade och skrämda av den flathet ansvariga uppvisar. Och vad hander nu? Oavsett hennes fysiska och mentala tillstånd måste väl något göras i brådaste rappet? Har svårt att tro att komplexiteten i situationen är så stor som det hittills framställts. Någon måste ta Damokles-svärdet och föra Alice talan mot familjen.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s