Europeisk vänster tar strid mot högerpopulisterna

tvärdragDen svenska högern har  hittills varit bra på att hålla högerpopulisterna stången. Men generellt i Europa är det högern som bjuder in till samarbete med partier som SD,  medan vänstern bjuder motstånd. Det skriver jag om i en lång artikel i tidningen Tvärdrags sista nummer för 2013 (2013:3-4).

2001 enades de socialdemokratiska partierna i Europa om att aldrig någonsin sätta sig i en regering eller samarbeta inför allmänna val med främlingsfientliga partier. Detta har slagits fast i flera formella deklarationer som partierna gemensamt undertecknat.

Att bryta mot överenskommelsen kostar på. Partier som bryter mot överenskommelsen riskerar uteslutning ut dem gemensamma organisationen för socialdemokratiska partier i Europa.

Se Tvärdrag, tidskrift för ung socialdemokratisk debatt. Tvärdrag finns även på Facebook.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Europeisk vänster tar strid mot högerpopulisterna

  1. Lasse Andersson skriver:

    Jag räknar mig själv som vänster och betackar mig för att bli sammanblandade med partier som Fi och Trotskister. Ni har ett mycket ensidigt perspektiv på förorterna och rasism vilket gynnar och gynnat SD. Det är ni som är SD:s tillgång som valarbetare.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s