Nationaldemokraterna lägger ner

smallriksFå lär ha blivit förvånade när Nationaldemokraterna, ND, tidigare i veckan meddelade att de lägger ner partiet (se även DN). Verksamheten har i princip varit vilande sedan i somras, och vare sig hemsidan eller Facebook har uppdaterats sedan i oktober.

I dag gick de dock ut med ett förtydligande att detta gäller riksorganisationen, inte de lokala organisationerna. Detta är ett viktigt påpekande eftersom ND fortfarande har kommunala mandat. Egentligen sitter partiet dock bara i Södertälje sedan Daniel Spansk, som valdes in i Nykvarn redan 2006, lämnade partiet 2011 för att först bli politisk vilde och sedan gå över  till Svenskarnas parti. Partiets valda representanter tänker sitta fram till valet i höst (hur det går därefter är väl mer tveksamt). ND-ledaren Marc Abramsson säger att han tänker rösta på SD i höst, och det kan man väl anta att de flesta i partiet gör, trots skarp kritik mot att SD blivit allt för mycket en del av etablissemanget.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.