Svenskarnas parti möter motstånd på valturnén

svenskarnasparti-fanaDet var, som väl de flesta noterat, turbulent i helgen i samband med att Svenskarnas parti besökte Malmö på en turné inför valet. Den lilla skara av partianhängare (har inte fått någon exakt uppgift, men färre än 10) möttes av flera hundra motdemonstranter. Polisen verkar ha fått svårt att hantera situationen, och kom sedan med överdrifter kring hur motdemonstranterna agerat. Säkert stökigt och provokativt, men inte med det övervåld som förekom i de första beskrivningarna från polisen.

Svenskarnas parti ställer alltså upp i valet på ett 40-tal platser i landet. Aldrig har ett nazianstruket parti gått ut så stort inför ett allmänt val sedan 1945. Det återstår att se vad detta ger, gissningsvis har de möjligen en chans i några kommuner där det krävs väldigt få röster för ett mandat. Ett enstaka mandat i en kommun ger inget politiskt inflytande. Återstår också att se om de verkligen har partimedlemmar som är villiga att ställa upp om de röstas in. Det hade de inte i Grästorp där de röstades in i förra valet så den stolen har stått tom.

Jag medverkade i flera intervjuer i radion i helgen och i går, länkar nedan. Lyssna särskilt på P4-intervjun med Stefan Jacobsson, ledare för Svenskarnas parti. Den avslöjar mycket var partiet står, som att judar inte kan ses som svenskar och att alla som kommit till landet efter 1975 ska kastas ut samt att de som har annan etnicitet ska berövas medborgarskapet. De fruktansvärda konsekvenserna av en sådan politik kan man knappt föreställa sig. I helgen kommer Svenskarnas partis valturné till Stockholm.

Radio Östergötland ringde redan i helgen i samband med att Svenskarnas parti höll möten i deras område. Under gårdagen talade jag med Eftermiddag i P 4 Radio Malmöhus: Efter drygt 40 minuter börjar ett reportage där partiets ledare Stefan Jacobsson intervjuas, sedan kommenterar jag. Hallå Skåne i P4 Kristianstad. De börjar med samma inslag, det börjar efter 1 timme och 11 minuter, och sedan kommer en kommentar från mig – lustigt nog en annan för de ringde mig separat.

NYTT: I dag publicerades även en artikel i Sydsvenskan där jag och Anders Bergman uttalar oss om den autonoma rörelsen.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Svenskarnas parti möter motstånd på valturnén

  1. Tomas Johansson skriver:

    Polisens överdrifter tycks ha begränsat sig till att man använt ordet gatstenar i stället för stenar samt att ambulanspersonalen haft vissa svårigheter att nå det skadade och inte hindrats från att komma fram. Detta har i media framställts som att Polisen gett en helt felaktig beskrivning av händelserna, vilket knappast är fallet!

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s