Poddprat om vinyl-fynd

DJ50sp_ep45_allodenius_posterJag har just medverkat i en podd som heter ”DJ 50 spänn”. Konceptet är att man får en femtiolapp som man förväntas köpa exakt 5 skivor för (LP, EP, singel eller 78-varv) och man måste följa vissa regler (en chansning, en typisk loppisskiva, en man blir nostalgisk inför, ett fynd och en som man bara drar utan att titta). Allt ska inhandlas vid samma tillfälle på samma loppis.

Jag träffade Tommie Jönsson, som ligger bakom den här podden, i julas när han var producent för uppesittarkväll med Kristian Luuk kvällen innan julafton (jag var där och spelade julskivor). Redan då frågade han om jag ville vara med i ”DJ 50 spänn”, och nu har det till sist blivit av. Vi hinner avverka prat om Lasse Holms snuskskivor tillsammans med upphovsmannen till Sexy-Western-böckerna, besök hos Yngve Stoors änka och en bekännelse från barndomen kring samma svenske exotica-pionjär, falska Sound of Music-skivor och mycket annat.

Jag har gjort en Spotify-lista med några av låtarna vi spelar, och även lagt till några av de artister vi pratar om men inte spelar. Framför allt har jag lagt till fler låtar med Delta Rhythm Boys på andra språk än svenska. Vem hade anat att de försökt sig på även finska och danska på sina skivinspelningar.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i DJ 50 spän och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s