Bred allians samlades vid Folkets demonstration

 

SONY DSC

Det fick endast förekomma av arrangören producerade plakat vid manifestationen. Foto: Anna-Lena Lodenius

SONY DSC

Det här plakatet fick dock godkänt, trots att deltagaren tagit med det själv. Foto: A-L Lodenius

Det mest fascinerande med Folkets demonstration, som höll ytterligare ett offentligt möte på Norrmalmstorg i Stockholm i lördags, är bredden på deltagare. Här samlas vad jag uppfattar som ganska vanliga medborgare som är negativa till den nuvarande flyktingpolitiken och en nyligen avhoppad centerpartistisk kommunpolitiker med missnöjda, avhoppade eller utsparkade SD:are, fd sympatisörer och medlemmar från havererade partier som Svenskarnas parti och Nationaldemokraterna, personer som skriver på nätsajter som Avpixlat och betydligt hårdförare killar, t ex medlemmar i det nya nätverket Soldiers of Odin. De senare utgjorde en grupp på ett femtiotal personer som stod längst bak.

Det finns uppenbarligen en rädsla hos arrangörerna för att Folkets demonstration ska kantra i en mer extrem och våldsam riktning. Förra gången en liknande demonstration arrangerades, det var den 30 januari i år på samma plats, greps några deltagare efter bråk med motdemonstranter, men enligt poliser jag talade med var mediernas beskrivning av händelsen kraftigt överdrivna. (Tydligen hände något liknande den här gången, och liksom sist var de som greps polska medborgare.) Flera talare den här gången gjorde klart att det här handlade om en manifestation mot nazism, rasism och främlingshat, en tydlig känga åt SD:s Mattias Karlsson som fördömde den förra manifestationen som lockade något fler deltagare. Vid ett tillfälle riktades uppmaningar till deltagarna att de inte fick maskera sig, och om de bar maskering genast ta bort den.

Folkets demonstration kan väl närmast jämföras med Pegida-nätverket i andra länder, främst Tyskland, som dock riktar sig tydligare mot muslimer. Men Folkets demonstration har inte tillnärmelsevis lika stort folkligt stöd. Man kan fundera över varför. Har det att göra med att den svenska flykingpolitiken nu håller på att stramas åt? Är väljare som är kritiska till invandringen nöjda med att SD sitter i riksdagen och har vuxit så snabbt? Eller är det helt enkelt så att svenska invandringskritiker dömer ut tanken på att det går att ena allt som befinner sig från utkanten av SD till Svenska motståndsrörelsen?

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Bred allians samlades vid Folkets demonstration

 1. Ola skriver:

  Hej Anna Lena.
  Jag var en av de personer som angreps helt oprovocerat av fascister efter den förra ”Folkets demonstration” som hölls den 30 januari. Jag har ett par frågor om det du skriver om det vi råkade ut för. Du skriver så här:

  ”Förra gången en liknande demonstration arrangerades, det var den 30 januari i år på samma plats, greps några deltagare efter bråk med vänsterextremister, men enligt poliser jag talade med var mediernas beskrivning av händelsen kraftigt överdrivna.”

  För det första: På vilka grunder klassificerar du oss som angreps som ”vänsterextremister”? Ingen av oss är med i någon vänsterextrem organisation, och vi stod efter händelsen helt öppet framför medias kameror, under våra riktiga namn, och berättade om vad som inträffat. Jag är oerhört intresserad av vilken information du bygger din klassificering av oss som vänsterextremister på. Speciellt med tanke på att det är vad all rasistmedia skriver om oss. Jan Sjunnesson skulle berätta ”sanningen” om händelsen på Avpixlat och den var tydligen att vi var unga vänsterextrema män, som först spottat på en ”utländsk kvinna” och sedan angripit andra ”utlänningar” som hade deltagit i Folkets Demonstration. Att vårt sällskap bestod av en majoritet kvinnor och att medelåldern var över 40 år bekom inte Sjunnesson, inte heller att hela historien var uppdiktad.

  Om ”mediernas beskrivning av händelsen” var ”kraftigt överdrivna”? Tja, Aftonbladet och Tv 4 intervjuade oss, och vi berättade exakt vad som hänt, inklusive det faktum att polisen var på plats väldigt snabbt och avbröt misshandeln. Så hur är det ”kraftigt överdrivet”? Ingen av oss fick några allvarliga skador tack vare att poliser var så snabbt på plats. Men faktum är att de slog ner både mig och en av mina vänner, och försökte slå fler i sällskapet, med sina flaggpålar, och att de så snart vi hamnat på backen började sparka mot oss när vi låg ner. Personen som gav sig på mig försökte sparka mig i huvudet, men jag lyckades suga tag i hans fot och höll fast i den tills polisen ingrep, vilket omöjliggjorde för honom att fortsätta sparka.

  Men vad skulle ha hänt om polisen inte hade varit där så snabbt? Alla de tre personerna som angrep oss greps bara dagar senare efter ha organiserat och deltagit i ett uppbåd om 14 personer som var på väg att ta sig till ett asylboende i Nynäshamn och angripa detta. I deras bilar fanns knivar, yxor och andra tillhyggen. Så det var knappast några ofarliga pojkar. När jag hoppade in i bråket gick jag emellan när han som senare sparkade mig angrep en 1,60 cm kort och smal kvinna i vårt sällskap med sin flaggpåle. Våldet var urskillningslöst. Men det var politiskt motiverat. Efter att Anonymous Sweden identifierat gärningsmännen upptäckte de att en annan polack (gärningsmännen var polska fascister) också han kopplad till högerextrema organisationer, var facebook-vän med de personer som angrep oss. Och han har en fotosida där han bl.a. lagt upp bilder från Folkets demonstration. På bilderna ser man flera personer i vårt sällskap, som sedermera angreps, inzoomade och centrerade i bilderna. Det var alltså när vi deltog i motdemonstrationen mot Folkets demonstration. Angreppet mot oss var med andra ord politiskt motiverat, de angrep inte några slumpvis utvalda personer på stan för att några i vårt sällskap är rasifierade, utan de angrep oss för att vi tagit ställning och demonstrerat mot Folkets demonstration.

  Så jag undrar, har du något speciellt syfte med att försöka misstänkliggöra och svartmåla oss som några suspekta ”vänsterextremister” och sedan förminska en riktad politisk attack på öppen gata genom att framställa den som överdriven?

  • annalenalod skriver:

   Ber om ursäkt för ordvalet, borde kanske ha skrivit antirasister eller motdemonstranter i stället. Jag tvivlar inte på att det var jobbigt, och inte heller på att de var ute efter just motdemonstranter. Men det är uppenbart att polisinsatsen trots allt var liten i just det fallet, enligt de poliser jag talade med som var närvarande, och bara några få lagfördes för narkotikabrott och försök till misshandel, i rapporteringen nämns att polisen efteråt hämtat personer hämtas från en pub i närheten, och att någon ”tas in för tillnyktring” . Vi talar om personer som främst kan beskrivas som huliganer, ett fenomen vi tidigare sett mest i samband med idrott. De som stod för våldet var samma grupp som synts i andra sammanhang på sistone. De utgör ett problem i sig. De var som jag skriver synliga även vid den här senaste demonstrationen, och polisen höll dem under strikt uppsikt, Jag såg hur de vid ett tillfälle stoppade en person som uppträdde våldsamt och som tvingades att lämna platsen.

   • Ola skriver:

    Jag förstår inte ditt svar? Vad menar du med att ”polisinsatsen trots allt var liten i just det fallet, enligt de poliser jag talade med som var närvarande, och bara några få lagfördes för narkotikabrott och försök till misshandel”? Vad har det att göra med att medias beskrivning av det som hände oss var kraftigt överdriven?

    Jämför du demonstrationen med de större nazistmarscherna, Salem eller liknande, så är det klart att det inte var en nivå av våld som går att jämföra med det. Men Folkets demo har attraherat grupper från alla de större militanta fascistiska och nazistiska rörelserna i Sverige. Och som du kanske sett så har arrangörerna nu tagit tillbaka sitt stöd för de avståndstaganden från de högerextrema grupperna som vissa talare gav uttryck för på den senaste Folkets demonstration.

    Har svårt att se poängen i ditt blogginlägg över huvud taget. Istället för att visa samband och peka på att vi idag, bara sedan årsskiftet, sett den största högerextrema mobiliseringen i gatumiljön sedan 1990-talet, och även ett ökande överlapp mellan den accepterade kostymrasism som SD står för och de mer extrema våldsamma elementen, så verkar du mest vilja förminska högerextremismen och få folk att inte bry sig eller göra motstånd mot den. Det är ju bara ”överdrivet” och de är ”inte alls lika stora som Pegida i Tyskland” etc.

    De senaste åren har vi sett en stor mängd våldsamma överfall mot främst romska EU-migranter och deras läger, minst en person har dödats till följd av detta, vi har sett en enorm mängd brandattentat mot existerande och planerade flyktingboenden. Med SD:s frammarsch, och kanske framför allt den stora tillväxten av rasistisk ”alternativmedia” på nätet, och den normalisering av rasism som följt i kölvattnet på detta, så har nya projekt dragits igång för att få ut den rasistiska nätrörelsen på gatorna.

    Jan Sjunnesson har hållit möten om just att bygga en ny folkrörelse, modellerad på den gamla arbetarrörelsen, men denna gång med målet att främja SD och ökad acceptans för allt grövre rasism.

    I Stockholm hålls veckovis matutdelningen ”svenska hemlösa”, arrangerat av två kvinnor som blivit kända för att ha lagt ut videos där de trakasserar romska tiggare på nätet. Matudelningen går till så att fattiga avskiljs på etnisk grund och bara de som anses tillräckligt ”svenska” får mat. Sjunnesson och personer från SD Stockholm deltar, iklädda partijackor. Samtidigt ”skyddas” arrangemanget av de militanta fascisterna i Nordisk Ungdom, och på senare tid också av den rasistiska mobben Soldiers of Odin.

    Folkets demonstration är åter ett arrangemang där den våldsamma extremhögern får möjlighet att mingla och skapa ett ”vi” tillsammans med mer ordinära SD-sympatiserande svenne-rasister. Det ökar stödet och ”förståelsen” för dom bland allt bredare folklager.

    Den rasistiska lynchmobb, organiserad av olika huliganfirmor som löpte amok mot mörkhyade dagen innan demonstrationen då vi attackerades (huliganfirmor som även var närvarande på Folkets demonstration) är också ett symptom på samma tendens. De tror sig ha stöd för sin aktion som de hävdade var mot marockanska gatubarn, fast de i realiteten attackerade vem som helst som såg mörk ut i hyn. Och helt fel kanske de inte har, då Facebook-sidan ”Vi som stöder Sveriges Medborgargarde” har över 10000 gillningar.

    ”Medborgargarden” är för övrigt det nya svarta när det gäller för fascisterna att ta plats i gatumiljön och samtidigt ge sken av att göra något gott och samhällsnyttigt (precis som idén är med ”svenska hemlösa”). Att etablera ”garden” är en gammal beprövad fascistisk metod.

    Att Soldiers of Odin spritt sig som en mindre löpeld i landet har väl få missat. Men även fascisterna i Nordisk Ungdom ”patrullerar” gatorna för att ”skapa trygghet” som de kallar det. Facebook-gruppen ”Gardet” försöker få folk över hela Sverige att organisera rasistiska mobbar och dra omkring på gatorna.

    Nordiska Motståndsrörelsen har också höjt aktivitetsnivån på sistone, bl.a. med demonstration mitt i Stockholm och sin planerade 1 maj-manifestation på 7 timmar(!) i Borlänge.

    Vi ser även hur högerextrema tar plats i andra offentliga sammanhang, t.ex. hur de mobiliserar vid möten om asylboenden, kommer i grupp (oavsett om de ens bor i närheten av de planerade boendena) och sprider propaganda, lögner och hotfull stämning. Eller Motståndsrörelsens ”badhusaktion” då de också försökte framställa sig som ”allmänhetens hjälpare” och skulle skydda svenska kvinnor mot tafsande invandrare.

    Allt det här har skett under en kort tidsperiod, vilket tyder på att aktivitetsnivån över hela spektrat av rasistiska och högerextrema organisationer håller på att höjas rejält, och att det inte handlar om klistermärkesuppsättningar och liknande utan om nya konstruktiva strategier för att ta plats i det offentliga rummet.

    Att i detta läge spela ner faran med rasistiska och fascistiska framstötar, och förminska fascistiskt våld, tycker jag är i det närmaste oansvarigt av någon som torde vara väl insatt i de här frågorna.

   • annalenalod skriver:

    Du besvarar egentligen själv frågorna. Ja det händer väldigt mycket obehagligt just nu. Nej, allt är inte samma sak, det spretar även om det finns överlappningar. Jag har varit med då länge att jag har svårt att gå i spinn över Folkets demonstration, oavsett om det smyger runt allsköns figurer kring mötena. De är få, vi kan ha sett deras sista offentliga möte, det trodde en del folk av de jag talade med som var där. (De kan självklart ha fel) Hur mycket man än ogillar de åsikter som sprids i de sammanhang du tar upp: allt är inte samma sak, allt blir inte värre, bilden är mer komplicerad. Du och jag kan tycka olika om detta. Det säger något om dig om du inte tillerkänner mig rätten att i kraft av 30 års studier av detta landa i en annan bedömning än din.

   • rockyman skriver:

    DET SKVALPAR I ANKDAMMEN
    Bara en enkel iakttagelse hämtad från polska media om dessa polackers avsikter. De är alla gamla kända (och väsentligen relativt harmlösa) huliganer som kände en tjej som arbetade på flyktingboendet som hade blivit ”kränkt” och bestämde sig för att åka dit för att ”hjälpa henne göra upp”.
    Återigen skattar polackerna över de oproportionerliga dimensioner som numera allt som rör dylikt ofta får i Sverige.

   • annalenalod skriver:

    Finns nog lite olika bilder av vad som hände. Men tror jag hört även den versionen tidigare (om de är så harmlösa vet jag inte)

   • Ola skriver:

    Som jag skrev var det inte Folkets demonstration ensam och i sig själv jag reagerat på, utan helhetsbilden, vilken också förstärks av att vi ser rasistiska och fascistiska politiska krafter och organisationer av olika slag på frammarsch i hela Europa. Och en situation med stora migrationsströmmar vilket utnyttjas av högerextrema krafter för att skapa opinion och avhumanisering av vissa grupper. Internet har också skapat möjligheter att sprida rasismens och främlingsfientlighetens gift till många fler och mycket effektivare än vad som någonsin var möjligt på 1990-talet. Det skapar en opinionsmässig bas bortom arga ungdomar för de högerextrema att bygga på.

    Klart jag tillerkänner dig rätten att göra en annan bedömning än mig, men det skulle vara intressant att höra argumenten för den bedömningen utvecklas lite längre än ”bilden är mer komplicerad”. En förklaring av dina argument väger tyngre i mina ögon än en hänvisning till akademiska meriter utan någon förklaring av dina argument.

   • Ola skriver:

    Ursäkta mig, ”rockyman”. ”Det skvalpar i ankdammen”? Vad dessa polacker gjort var att samla ihop ett uppbåd på 14 personer, fyllt ett antal bilar med yxor, påkar, knivar och andra tillhyggen, med avsikt att åka ut till ett asylboende och ”göra upp”. Det stämmer att det berodde på ett ryckte om att en polsk kvinna blivit ofredad (ett rykte som senare visade sig grovt överdrivet när den utsatta kvinnan själv berättade vad som hänt).

    Men att 14 män, kraftigt beväpnade med dödliga vapen som knivar och yxor, åker ut till ett boende för att gå till attack är väl värt en viss medieuppmärksamhet va? Att det finns polska tidningar med en agenda som gör att de gärna vill spela ner och förminska händelsen förvånar mig knappast. Varför tror du omedelbart mer på polsk media? Vilken tidning skrev detta som du refererar, om jag får fråga?

    Jag konfronterades som sagt själv av dessa enligt dig så ”harmlösa” huliganer när de gick till totalt oprovocerat och våldsamt angrepp mot mig och mina vänner med sina flaggpålar. De vevade mot män såväl som kvinnor i vårt sällskap, de gjorde allt för att få ner oss på backen och när jag och en av mina vänner hamnat på marken sparkade de vildsint mot oss. Jag fick som sagt tag i foten på han som attackerade mig när han försökte sparka mig i huvudet.

    Dessa huliganer är fans till laget Lech Poznan, vars klack är ökänd för sina fascistsympatier, och vars huliganer är ökända för extrem våldsamhet, så läs på lite innan du uttalar dig! Har själv pratat med polacker som berättat om Lech Poznan, deras huligangäng är fruktade bland andra lag, t.o.m. bland andra lags egna huliganligor på grund av sin våldsamhet och hänsynslöshet. ”Relativt harmlösa”, skulle inte tro det!

   • Ola skriver:

    Bara en sista fråga. Du skrev (angående din stämpling av oss som attackerades vid Folkets demonstration som ”vänsterextremister”); ”Ber om ursäkt för ordvalet, borde kanske ha skrivit antirasister eller motdemonstranter i stället.”

    Det här är ju en digital text. Det är väl ganska enkelt att gå in och redigera ordvalet till ”antirasister” eller ”motdemonstranter” i blogginlägget? Jag vore tacksam om du gjorde det. Det irriterar lite att en känd akademiker, specialiserad på detta ämne, använder samma svepande och ogrundade stämpel mot oss som Avpixlat, Nyanser och andra rasistiska propagandasajter använt med syfte att svartmåla oss och framställa attacken som motiverad, eller i vart fall riktad mot andra våldsamma element och inte personer som demonstrerat helt fredligt (när man blir stämplad som ”vänsterextremist” tänker många att man är någon slags våldsam huligan själv och att det förmodligen var ens eget fel att man hamnade i bråk till att börja med).

    Här finns t.ex. Jan Sjunnessons version av vad som hände oss: http://avpixlat.info/2016/01/30/avgrundsvanstern-storde-valbesokt-folkdemonstration/

    ”En utländsk kvinna på väg bort från Norrmalmstorg överfölls av unga vänsterextremister. De spottade och slog på henne. Vänstern konfronterades då av en ung kvinna som skällde
    ut de unga männen och tvingade fram en ursäkt varpå de gick skärrat därifrån. Men då hade ett gäng ungdomar som var fientligt inställda till vänsterextremister sett hur de attackerat den utländska kvinnan och gav igen med knytnävarna.

    Samtidigt spottade de s.k. antirasisterna på några utländska demonstranter vilka gav igen. Aftonbladet intervjuade tre vänsterextremister som skyllde på att de blev attackerade för att de var antirasister, vilket inte var sant eftersom de hade börjat med att spotta på utlänningarna. I Aftonbladets intervju med vänsterextremisterna framkom inte denna förhistoria.”

    Det finns två intressant saker med denna historia. Dels att den är helt och hållet uppdiktad – Sjunnesson kan inte ens få sin basfakta rätt då han hävdar att vi var unga, vänsterextrema män, trots att han själv i sin artikel länkar till intervjun med Aftonbladet där två kvinnor och två män deltar och medelåldern på de intervjuade är runt 45, och halva sällskapet är rasifierade. Dels att allt han påstår i artikeln, att vi först överföll en UTLÄNDSK kvinna och sedan spottade på UTLÄNDSKA demonstranter, råkar ligga precis i linje med den tes han försökte driva i sitt tal på just denna ”Folkets demonstration”, nämligen att ”antirasisterna är de verkliga rasisterna”. Nordfront rapporterade att han t.o.m. försökt få deltagarna i Folkets demonstration att skandera ”inga rasister på våra gator” mot motdemonstranterna, men ingen hade hängt på och istället möttes förslaget av spridda burop.

 2. rockyman skriver:

  Löfven beklagar återigen att EU-länderna inte klarar av att hantera flyktingkrisen. Precis som han gjorde förra året.
  http://www.europaportalen.se/2015/11/sveriges-nodrop-till-eu-vi-klarar-inte-fler-flyktingar?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=unspecified

  En bekant är släkt med en nyligen ankommen flykting från Syrien som där jobbade som maskinoperatör på ett stort svenskt företag (han var avdelningschef). Han har besökt företagets huvudkontor i Sverige som vill anställa honom omedelbart. Hans fru, som är läkare, lever som flykting tillsammans med deras barn i Libanon. De vill återförenas så snar tom möjligt och börja med ett familjeliv i Sverige.

  Han är nu hänvisad till att sitta upp till två år på en flyktingförläggning och titta in i väggen.

  Löfven – SKÄMS !!!!

 3. rockyman skriver:

  Nu kommer lyckligtvis inte ”gatans parlament” att ha talerätt i frågan.

  Vilken fråga, förresten?
  Alla från höger till vänster är eniga om att invandringen måste stoppas, och den har i princip upphört. Det är inte aktuellt på många år för Sverige att öppna portarna igen (vore politiskt självmord).

  Så vad är de egentligen debatten handlar om?

  • annalenalod skriver:

   Fast det stämmer inte. De flesta partier vill minska invandringen tillfälligt på grund av det hårda trycket som är just nu. Bara SD vill permanent sänka nivåerna så att endast ett fåtal får komma. Oavsett hur det ser ut i världen utanför landets gränser.

   • rockyman skriver:

    Nej, sluta återge ord som ”tillfälligt”!

    Du måste väl inse att politikerna använder dylika luddiga ord för att lura oss att tro något annat än det som är den reella verkligheten. Det kommer att ta mellan 10-15 år att utvisa de (över hälften) nyankomna som inte når flyktingstatus och polisen har knappt börjat:
    http://www.svt.se/nyheter/inrikes/over-20-000-utvisningsfall-hos-polisen

    Ser du inte vilken dramatik, sönderslitna familjer, barn som upprycks ur sin invanda miljö, som dessa utvisningärenden kommer att medföra i framtiden?

    Miljöpartiets Åsa Romson må gråta vilka jättetårar hon vill, men faktum är att hon har skapat ett totalt elände för många människor. Skulle hon inom överskådlig framtid prata för en upprepning av gjorda misstag kommer hon att ”sättas på institution” av Löfven.

    Frågan är om han inte redan gjort det med tanke på att hon som vice statsminister är Löfvens ställföreträdare, men att det inte är på riktigt, utan bara på låtsas pga politiska skäl (Sjöstedt-faktorn).

    När Löfven blev sjuk i somras, och inlagd på sjukhus, avslöjades att han ljugit för väljarna genom att kalla Romsons ”vice statsminister”. Det var endast var ett spel för galleriet. Margot Wallström var i verkligheten statsministerns ställföreträdare.

 4. Anna-Lena ”Jo fast bredden varierar på båda sidor, och har gjort det över tid.”

  Inte i den meningen att nationalistiska politiker och journalister öppet samverkar med antidemokrater som med olagliga medel försöker stoppa öppna politiska möten.

 5. rockyman skriver:

  Angående frågan om ‘Folkets demonstration som märkligen är ställd som ”Har det att göra med att den svenska flykingpolitiken nu håller på att stramas åt?”

  Sverige har en situation med den stramaste flyktingpolitiken i EU. Denna situation har uppstått genom alla ”välvilliga” politiker som anser att all inflyttningsbegränsning är rasistisk.

  – ”Vi måste öppna våra hjärtan”, sa Reinfeldt. Alltför många fattade allför sent att han egentligen menade att vi måste öppna våra plånböcker. Reinfeldt måste ha förutsett vad komma skulle, men av politiska skäl (bland annat för att inte förknippas med SD) sett sig tvungen att agera mot bättre vetande.

  Därav den nuvarande kaotiska situation där flyktingar packas ihop under lång tid på undermåliga förläggningar, ofta sammanblande grupper som sen långliga tider överhuvudtaget inte tål varann av en mänd olika skäl, ej bara för gamla blodsfejder utan främst pga av uttalad – och fullt accepterad – rasism mellan folkslag pga språk, hudfärg, kulturell bakgrund etc.

 6. rockyman skriver:

  SD:s popularitet är inte nbart en följd av att partiet kanaliserar ett utbrett missnöje utan också att de odemokratiskt föraktas av andra partier. Mona Sahlin är utan tvivel en av SD:s främsta rekryterare.

 7. Sedan är ju detta med demos en förlegad och utdöende konstform, framtidens folkrörelser är digitala.

 8. Bredden är ganska stor på den olagliga mot demon också, ledande företrädare från Socialdemokraterna och Vänsterpartister minglar trivsamt tillsammans med maskerade terrorister från AFA och uttalade antidemokrater.

 9. Jimmy Windeskog skriver:

  bredden är rätt stor hos den olagliga motdemon också, ledande Socialdemokrater och Vänsterpartister minglar trivsamt ihop med AFA och andra terrorister.

 10. @Benanderii skriver:

  Det kan kanske vara så att man avstår på grund av den massiva brunstämpeln som utdelats av media och nationella samordnare.

 11. Barbara Trusz skriver:

  ”Folkets demonstration har inte lika stort stöd”
  (Som Pegida i Tyskland )
  ”Frågan är varför?”
  70% är emot invandringen o/e invandringspolitiken, enligt olika undersökningar. Det betyder en hel del – tyvärr anonymt.
  Sen att juste svenska folket inte går ut för att stödja FD är för att det är fega. Att sitta o klicka gillar på FB går bra o då tror att man dessutom att man förändrar nåt. Att sedan applådera när någon annan gör jobbet – går också bra.
  För din upplyssning kan jag säga att i F D grupp på FB finns över 18000 människor.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s