Stort intresse för Birger Furugård i Värmland

Biblioteken i Värmland gör filmer som läggs ut på deras hemsida. Nyligen lade de ut en film om demokratifrågor där man även inkluderat en längre intervju med mig. Jag blev särskilt förtjust över ungdomsbilderna på bröderna Furugård som jag inte hade sett förut. Intervjun genomfördes i biblioteket i Deje som är inrymt i Folkets hus där Birger Furugårds parti genomförde många av sina möten. Strax intill ligger den så kallade veterinärsvillan där Birger Furugård var stationerad som veterinär under de år som han var mest uppmärksammad.

Intresset för Birger Furugård och hur det såg ut med nazismen i Värmland är stort. Flera tidningar har skrivit om min bok ”En värmländsk Hitler – Birger Furugård och de första svenska nazisterna”. I början av 2022 genomförs en turné i samarbete mellan biblioteken och Författarcentrum öst. Mitt första föredrag hålls i Torsby (24/1) och därefter följer Hagfors (25/1), Karlstad (26/1), Årjäng som ligger i trakterna av där Birger Furugård föddes och växte upp (27/1), Arvika (1/2), Filipstad (2/2) och Forshaga (3/2) – den kommun som idag innefattar Deje.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s