Fel frågor ger rätt svar?

Jag får många reaktioner på mitt debattinlägg i DN om rapporten om Levande Historias rapport om antisemitism. Dessutom har två debattörer svarat i DN: Forskarna Lars M Andersson och Mattias Tydén samt Lena Posner-Körösi,Bernt Katina och Anders Carlberg, ordförande i tre judiska församlingar. Båda dessa debattinlägg lyfter fram att urgamla antisemitiska föreställningar väcks till liv som en reaktion på situationen i Mellanöstern. Detta nämner jag även i mitt första inlägg, vi är alltså fullständigt överens i vår oro över en sådan utveckling. Men problemet, som inte dessa debattörer ser, är att detta inte alls är det som Levande Historia vill diskutera. Tvärtom försöker man fokusera på en framväxt av en bred folklig antisemitism som jag inte tror särskilt mycket på. Rapporten har mött kritik för ledande frågor, inte bara av mig, och där tror jag förklaringen ligger till dessa slutsatser. Mitt svar kommer i DN de närmaste dagarna.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i antisemitism, Levande historia. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s