Dags för ännu en algsommar i Östersjön


Ännu en sommar närmar sig i den yttersta av tider. Känns det som. I år lovar de att algblomningen kanske inte blir så stor i mellersta och norra Östersjön. En klen tröst tycker jag. Utsläppen i Östersjön och övergödningen har gått alldeles för långt. Det är bedövande vackert ute på ön, särskilt om kvällarna. Men ändå. När man sitter vid vattnet är det svårt att inte tänka på Kaliningrad och andra ställen där på andra sidan vattnet där det mesta av avloppet dumpas rätt ut i vattnet (inte för att vi skulle vara oskyldiga till övergödningen, men något renas det väl).

Har under våren skrivit ett studiematerial om hållbar utveckling för SSU. Materialet ska visst snart läggas ut på deras hemsida. För den som är intresserad.
(Foto: Jag själv, båda bilderna är från ön där jag bor på somrarna.)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Östersjön, hållbar utveckling, SSU. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dags för ännu en algsommar i Östersjön

  1. z999 skriver:

    Jädrigt fina bilder tyckte jag. Och jädrigt tragiskt med miljöförstöringen. I en värld där överbefolkning ses som något naturligt så kommer det aldrig att inträffa någon förändring antar jag.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s