Förvirrad soppa på Kalla fakta

Ingen har väl kunnat undgå turbulensen kring anklagelserna mot Trond Sefastsson på TV4:s Kalla fakta, min gamla arbetsplats. jag minns Trond Sefastsson som en närmast överkorrekt person när det gällde hur saker formellt ska gå till. Men det har nog hänt mycket med honom sedan dess, verkar det som.

Som journalist måste man självklart alltid måste stå fri, att blanda ihop sina roller på det här sättet är oförsvarligt. I synnerhet på ett program som Kalla fakta. Extrainkomster har många projektanställda och fasta frilansare på sådana redaktioner, men det gäller att välja sina uppdrag väl så de inte kolliderar. Dessutom tycker jag, oavsett resten, att han verkar sköta sin juristfirma på ett konstigt sätt. Han som jurist borde väl veta hur viktigt det är att ha ordning på sina papper och redovisa allt om man ska kunna ha någon trovärdighet. Hundratusentals kronor i kontanter i kuvert, hur seriöst verkar det?

Hans försök till försvar i dagens DN visar ju inte direkt på någon större ödmjukhet.
”Jag förstår att folk är avundsjuka för att jag tjänar mycket pengar.
Jag är ingen journalist som tar 3.200 kronor för en text och en bild”.
Sverige är fullt att utmärkta journalister som lever på att skriva sådana artiklar, vilket hån mot dem.

Också tar han 400 000. För ett jobb som han inte ens genomför. Klart att folk blir förbannade och vill sätta dit honom. För det är väl så det gått till, antar jag.

Bilden av varför detta kommer ut nu och hur det går till är komplicerad. Rekommenderar bl a Resumés artiklar som innehåller en del uppgifter kring personerna bakom avslöjandet. Vet inte vad jag ska tro, läs och bedöm själva.

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Det här inlägget postades i Dick Sundevall, Insider, Kalla fakta, Trond Sefastsson. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s