Nuder får gå – någon förvånad?

Att Pär Nuder petas känns inte direkt som världens mest förvånande nyhet. Snarare förvånande att han stannade över Persson så länge som det blev. Men det lär behövas mer för att socialdemokratin ska framstå som en förnyande kraft.

Det finns en del problem i detta med förnyelsearbete som kan vara svåra att överbrygga:
Å ena sidan vill man ha ett folkrörelsearbete som ska få ta tid och som ska ge en stabil grund att bygga vidare på. Å andra sidan krymper medlemsantalet, de som är med är det ofta av födsel och ohejdad vana och är en relativt homogen grupp, de som inte har samma bakgrund känner sig antagligen ofta så aparta att de har svårt att göra sina röster hörda.
En tredje faktor är att det finns krav från medierna att partiet ska prestera storverk på kort tid för att inte bli anklagade att ha tappat initiativet.
Svår ekvation.

Östros eller Nuder? Tror till skillnad mot svenskan idag att det inte bara handlar om lojalitet utan även om att Östros internt har ett bättre rykte och uppfattas som en trovärdig person. Även om han utåt inte direkt känns som en förnyare. Min bild är också att han är mer av en rörelseperson än Nuder som förknippas mer med Perssons maktfullkomlighet.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Mona Sahlin, Pär Nuder, Socialdemokraterna, Thomas Östros. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nuder får gå – någon förvånad?

  1. z999 skriver:

    Är konceptet så här egentligen? Fram till nästa val så beskyller man borgarna för att öka klyftorna i samhället. Man utlovar sedan lite återställare av välfärden och hoppas på att de sämst ställda i samhället inte vågar ge en röst på de osäkra alternativen sverigedemokraterna och nationaldemokraterna eftersom de inte vet hur mycket inflytande de kommer att få efter nästa val.Därefter så kommer kostnaden för massinvandringen att öka med okänt antal miljarder och slumpen får sedan avgöra vilka återställare man kommer att ha råd med. Man trampar vidare i de borgerliga hjulspåren och försöker dölja de vallöften som inte går att hålla när kostnaden för invandringen ska betalas. Utöver detta så förlitar man sig sedan på att väljarna tycker att de sossemärkta namnen ger vissa positiva intryck som stabilitet och pålitlighet, detta väger alltså tyngre än problem i väljarnas vardag ungefär som när skvallerkärringar lever sina liv genom kändisar i skvallerpressen.

  2. z999 skriver:

    ”En tredje faktor är att det finns krav från medierna att partiet ska prestera storverk på kort tid för att inte bli anklagade att ha tappat initiativet.Svår ekvation.”Krav från medierna? Antingen har de väl nåt att komma med eller inte? Eller gäller det bara att skapa illusioner?”Östros eller Nuder? Tror till skillnad mot svenskan idag att det inte bara handlar om lojalitet utan även om att Östros internt har ett bättre rykte och uppfattas som en trovärdig person.” Men det finns väl ett partiprogram som natagits i demokratisk ordning? De som väljs in är väl inga diktatorer som styr efter eget gottfinnande?”Även om han utåt inte direkt känns som en förnyare. Min bild är också att han är mer av en rörelseperson än Nuder som förknippas mer med Perssons maktfullkomlighet.”Det där är väl bara intressant för den som tänker gifta sig med Östros eller Nuder.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s