Hur festligt är det med analog ost?

Jag har lärt mig ett nytt ord. Köper man påsar med vad som ser ut som rivost i butiken – vilket jag i och för sig aldrig gör, jag river hellre själv – får man inte vanlig ost. Det kan stå t ex Gratängmix, Pizzamix eller Texmexmix på påsarna. Upp till 70 procent av råvaran är något som i innehållsförteckningen kallas för ”analog ost”. Analog i betydelsen liknande ost, antar jag. Inte motsatsen till digital, vilket nog hade varit roligare. Råvaran är främst vegetabiliskt fett.

Läs mer: Bloggen Salt, Göteborgs Posten, Aftonbladet,Bloggen Mungbönorna

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i analog ost. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hur festligt är det med analog ost?

  1. z999 skriver:

    Jag köper ekologiskt så ofta jag kan.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s