Världshistoriens vanligaste sätt att förminska sig själv

Just nu skrivs det mycket om journalisten Åsa Mattssons kommande roman. Jag hoppas verkligen att den är bra, för av intervjuerna att döma tar den upp förhållanden som jag tror vi borde diskutera mer. Om hur äktenskapet kan bli en alldeles frivillig tvångströja och om hur vanligt det är att kvinnor till synes självmant lägger undan ambitioner och fokuserar på mannen. Eller rättare sagt relationer till män. Förmodligen världshistoriens vanligaste sätt för kvinnor att förminska sig själva.

Såhär säger hon i DN:
”Båda mina två romaner har kommit till efter att jag avslutat en relation med en man. För mig har kärleken och skapandet uteslutit varandra. Jag har fokuserat all min kraft på mina män. Sedan har jag också använt kärleken som ett sätt att fly från mig själv.”

Länkar:Dagens Nyheter
Svenska Dagbladet
TT Spektra
Resumé (äldre artikel)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Åsa Mattsson, feminism. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s