Ordfront hade Sveriges fulaste kontor

Noterar att min gamla arbetsplats Ordfront fått pris som ”Årets fulaste kontor” (se Dagens Media). Priset är en total remake. I juryn sitter bland andra Ernst Kirchsteiger, men jag vet inte om han också är inblandad i själva omgörningen. Noterar också, lite otippat, att det är kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth som delar ut priset som instiftats av företaget Struktur och tidningen Elle Interiör.

För bara några år sedan satt Ordfront förlag, magasin, förening m m på två våningsplan på Söder i Stockholm. Nu disponerar man hälften av ytan, och visserligen har även personalen skurits ner men det är minst sagt trångt. Den skakiga ekonomi har också bidragit till att kontot för uppfräschning av lokalerna varit minimalt. Så jag säger väl grattis till Johan, Annika, Marianne och de andra och hoppas de trivs med sin nya arbetsplats!

Ett tidigare år vann Strix Television, och ett förslag vore väl att Ernst och de andra satsade heljärtat på medie- och kultursektorn även i fortsättningen. Många mediearbetsplatser är osannolikt sunkiga, vilket avspeglar de ekonomiska villkoren i branschen. Det handlar om små marginaler och ett hårt arbetstempo, arbetsmiljöfrågor hamnar långt ner på prioriteringslistan.

Skillnaden är markant för oss som vandrar mellan medievärlden och andra världar som myndigheter, organisationer etc. Vissa stora och prestigefulla arbetsplatser har råd att göra det fint för sina anställda, men de hör till undantagen. Här har Ernst (om man nu gillar hans inredningsstil) en mission att fylla helt i klass med Jamie Oliviers krig med brittiska mattanter.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Årets fulaste kontor, Ordfront. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ordfront hade Sveriges fulaste kontor

  1. Stefan A skriver:

    I det här märkliga lilla landet ägnar sig media åt självcensur, behövs inget stasi i DDR light.

  2. z999 skriver:

    På tal om media, kolla följande länk-http://www.dn.se/nyheter/sverige/flest-valdtakter-i-sverige-1.853118Sverige har alltså flest våldtäkter i Europa. Rimligtvis borde något ha nämnts BRÅ’s siffror angående invandring och våldtäkter, men nej. Majoriteten av antirasisterna har inga problem med mörkläggning av våldtäkterna.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s