Ytterkantspartierna i valrörelsen uttalar sig på nazistsajt

Ser att Svenska Motståndsrörelsens hemsida valt två partier som de presenterar inför valet: Nationaldemokraterna och Svenskarnas parti. Nog så talande.

I intervjuer med partiföreträdare framkommer några intressanta saker. ND:s partiledare Marc Abramsson vill inte gå med på att det var personer som tidigare varit med i SD som bildade Nationaldemokraterna 2001. Han säger att det existerade en organisation som bildats redan 1996 och som gick in i SD för att man gjort den bedömningen att det var där det fanns störst möjligheter att föra ut det egna budskapet. Detta skedde efter att man analyserat möjligheterna att bilda ett eget parti. En version jag aldrig tidigare hört och som det vore intressant att veta mer om.

Svenskarnas parti, som uppstod i resterna efter nedlagda Nationalsocialistisk Front, säger sig numera vare sig vara nationalsocialister eller antisemiter utan laborerar hellre med begrepp som realister eller naturalister. Men följande mening gör att påståendet inte känns helt trovärdigt.

Vi tror givetvis inte på någon judisk världskonspiration där judar styr alla skeenden, men att förneka ett disproportionerligt judiskt inflytande historiskt och i vår samtid är att förneka verkligheten och befintliga fakta. Detta inte minst för dem som betraktar mänskligheten medvetna om evolutionsteorins konsekvenser.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i antisemitism, Marc Abramsson, Nationaldemokraterna, nazism, nd, Svenska motståndsrörelsen, Svenskarnas parti. Bokmärk permalänken.