SD:are i Malmö utnyttjar polska byggjobbare

Byggföretaget Remont Puts ger polska byggjobbare 80 kronor i timmen mot 160 för svenska, de är förbjudna att gå med i facket och får ingen sjukersättning om de blir sjuka. Den polske byggjobbare som Svenska Dagbladet har pratat med fick sparken omgående när han blev sjuk. Därför pratar han nu med pressen om vilka förhållanden som rådde. (Se även E24)

Ägare för firman är Esse Rosander som sitter som nämndeman för SD i Malmö, och han försvarar diskrimineringen av polacker trots att de utför ett lika kvalificerat arbete som svenskar på samma arbetsplats.

Det är min firma, jag sköter den hur jag vill. De skriver på villkoren frivilligt. Passar det inte får de söka jobb någon annanstans.

Man kan ju fundera över vad detta säger om sverigedemokraternas syn på arbetsmarknadspolitik.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Esse Rosander, SD, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till SD:are i Malmö utnyttjar polska byggjobbare

  1. Esse Rossander representerar SD genom att sitta som nämndeman för partiets räkning så något ansvar för hur han agerar i alla typer av frågor borde ni rimligen ha.

  2. mopsen skriver:

    Nämndeman Esse Rosander (SD) har mig veterligen något mandat att svara för partiet i arbetsmarknadsfrågor.Stellan BojerudRiksdagsledamot (SD)

Kommentarer är stängda.