Ny bok för skolor om handel och mänskliga rättigheter

2005 hjälpte jag organisationerna Rena kläder och Rättvisemärkt (numera Fairtrade) att ta fram ett studiematerial för skolorna om handel och mänskliga rättigheter. I gruppen som tog fram texter fanns förutom representanter för organisationerna även lärare från Globala gymnasiet i Stockholm.

Nu har jag och Märit Rönnols uppdaterat materialet, det har blivit en bok med till stora delar samma innehåll, men texterna har skrivits om och bearbetas och vi har tillfört nyare fakta och exempel. Det handlar bland annat om hur det går till i fattigare länder när man producerar kläder och den mat vi äter. Vi har också gått igenom övningarna och rensat lite och bytt ut någon, det fanns önskemål om att ersätta några lite för komplicerade övningar med enklare och snabbare alternativ.

Jag tycker boken som jag fick i min hand häromdagen är riktigt snygg, den kommer säkert att bli lika uppskattad som den förra upplagan. Ser inte att de börjat marknadsföra den än så jag återkommer när det ligger mer information på nätet.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Fackliga rättigheter, På gång och märktes , . Bokmärk permalänken.