Med Thatcher som ledstjärna

Måste erkänna att jag har svårt att bli entusiastisk över en partiledarkandidat som Annie Lööf som har Margaret Thatcher som främsta förebild. Bloggade tidigare om detta under rubriken ”Mittenextremister”. En enig valberedning har utsett henne som kandidat och det verkar vara en promenadseger. Anna-Karin Hatt förefaller vad jag sett hittills betydligt mjukare, mer folkrörelseorienterad och hon har i stället lyft fram Torbjörn Fälldin som idol. Kanske inte ett namn som får dagens väljare på fötter, vilket på sätt och vis är synd. (Repriserar mitt foto av Fälldin som betongskulptur utanför småländska Lammhult.)

Människors idoler säger något om vad de vill åstadkomma. Det har länge varit uppenbart att höger- vänsterskalan inom det borgerliga blocket möblerats om och att Centerpartiet inte alls står i mitten utan en bra bit åt höger, ibland även till höger om moderaterna.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.