Som Esther Williams, fast på is

Norskfödda Sonja Henie slog igenom i konståkningsvärlden och fortsatte till Hollywood. Där gjorde hon snabbt succé. Inte för kvaliteten på filmerna, som lämnade en del att önska, men för de spektakulära skridskoscenerna som ibland påminner om Esther Williams, fast på is. Just det här klippet är dessutom inspirerat av Carmen Miranda, kan inte vara helt lätt att stå upprätt med sådana danssteg. Tyvärr finns knappast några av hennes filmer utgivna på DVD, men det går fortfarande att köpa vissa äldre VHS-utgåvor. Ett undantag är filmen ”It’s a pleasure – kärlek på det hala” som finns på Amazon och som följande scen  är hämtad från.

Såhär såg Carmen Miranda ut när hon framförde samma låt 1947. Lägg märke till att Groucho Marx sitter vid bordet!

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Som Esther Williams, fast på is

  1. Pingback: Film om norska isprinsessan i TV | Anna-Lena Lodenius

  2. Pingback: Isprinsessan och nazismen | Anna-Lena Lodenius

Kommentarer är stängda.