Terrorism beror inte på okunskap

Alla medier bevakar 11 september och hur vi hanterar terrorismen. Jag kan hänvisa till en text om terrorism som jag skrev för några år sedan för Olof Palmes Internationella Center. I övrigt tycker jag att det är dags att vi slutar se terrorism som de fattigas försök till revansch. I veckan hörde jag professorn i idéhistoria Svante Nordin vid ett seminarium anordnat av Axess i Avesta. Han berättade bland annat att en av få saker man kan med säkerhet fastslå är att terrorister är utbildade. De är ofta studenter.

De som deltog i 11 september-attentatet var dessutom rika, i de flesta fall, och hade dessutom fäder som stödde deras handlingar. De kan kan inte i någon mening beskrivas som socialt och ekonomiskt utsatta.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i terrorism och märktes , . Bokmärk permalänken.