ComHem tvingas stänga de iranska kanalerna

ComHem har nu svarat mig och Mojdeh Zandieh, VD på Kanal Global, som kritiserat de iranska kanalerna. ”Ingen tvingas att titta” (se vårt debattinlägg). Deras förklaring går i stort sett ut på att kanalerna är valbara, ”tar vi bort dem kallas det censur” etc. Ett ganska tunt resonemang.

Nu går det i och för sig inte att se de här kanalerna i ComHem längre, men det beror på att deras leverantörer inte erbjuder dem längre p g a sanktionerna mot Iran. Man kan jämföra med ett annat företag, Tele2, som lyfte bort kanalerna tämligen omgående ur sitt utbud när de uppmärksammades på innehållet.

Företags ansvar är viktigt, numera ställer vi allt hårdare krav på företagens moral och etik och det tycker jag vi ska göra. Jag och Mojdeh sitter just nu och filar på en slutreplik som vi hoppas kommer in i Aftonbladet nästa vecka.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.