Moderatpolitiker i Jönköping misshandlad

Eftersom jag skrivit om turerna kring bokcaféet i Jönköping alldeles nyligen, se förra inlägget, är det på sin plats att också berätta om att anklagelser riktats mot personer kring bokcaféet för att ligga bakom misshandel av en ledande moderatpolitiker. Mats Green misshandlades utanför sitt hem. Han uppges inte vara allvarligt skadad och det är inte klarlagt vem som låg bakom.

Föreningen Bokcaféet tar avstånd från händelsen, och hävdar att det dessutom vore kontraproduktivt att göra något sådant två veckor innan beslutet om Kulturhusföreningens framtid tas. (Se Facebook) Mats Green är den drivande politikern bakom förslaget att ge tjänstemännen ett större inflytande över administrationen av verksamheten i huset.

Det kan vara värt att påminna om att Kulturhuset bildades 1982 efter en ockupation av bland annat den gamla brandstationen i Jönköping. Den ledde till att kommunen gav ett antal aktivister huset i den gamla tändsticksfabriken som utvecklats till en samlingspunkt för ideella föreningar av olika schatteringar, här finns även Folkets bio och en rad helt opolitiska föreningar.

Se vidare: Svensson, P4 Jönköping, JNytt, SvD, Nyheter24, äldre artikel i Fria Tidningen,

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Moderatpolitiker i Jönköping misshandlad

  1. Pingback: Bokcaféet i Jönköping har ivriga försvarare på Aftonbladet | Anna-Lena Lodenius

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s