Oheliga tolkningar av heliga julsånger

FB_IMG_1544191176154

Såhär såg det ut vid vår årliga jul-DJ-spelning  förra året, vi DJ-ade även en i år, som vanligt på Klubb Sunkit på Södran Bar i Stockholm. Foto: Magnus Nilsson.

Snart är det dags för mitt och Fredrik af Trampes musikprogram i P4 i samband med julhelgen som vi valt att kalla ”Bland lutfisk, cowboys och hawaiitomtar – julmusiken du inte visste fanns”. Vi sänder för fjärde året i rad (och dessutom gjorde vi ett påskprogram, så egentligen är det femte programmet för vår del). Det här är en kär tradition för oss, men också för en hel del lyssnare märker jag på den respons vi får.

I år, liksom förra året, sänds programmet den 23 december klockan 17-19. En bra tid, tycker vi, men den som inte kan lyssna då har en månad på sig på webben.

Det blir en vildsint blandning av betraktelser kring sexuella trakasserier i samband med julbockar och tomtar, vad som kännetecknar julen i Stockholm (tidigare år har vi penetrerat julen i Göteborg och Skåne), oheliga versioner av julens mest heliga låtar och en titt på hur det är att fira jul i rymden.

Nytt för i år är att ljudteknikern Fredrik Nilsson, en verklig klippa i sådana här sammanhang, även axlar ansvaret som producent, men precis som tidigare står Tredje statsmakten bakom produktionen.

Den som vill ladda upp inför programmet kan lyssna på en spellista med de låtar vi spelat de här åren som finns på Spotify (det är tyvärr inte alla). Det här är en annan spellista jag gjort med konstiga, roliga och ovanliga jullåtar. Jag har bjudits in att prata julmusik i radio hos Nordegren och Epstein torsdag eftermiddag. Vi ska framför allt försöka klura ut varför ”Tänd ett ljus” med Triad alltid är den mest populära låten, och Niklas Strömstedt medverkar också i programmet, men vi ska också prata om alternativ julmusik.

Ett smakprov ur programmet:

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Oheliga tolkningar av heliga julsånger

  1. Anders Widfeldt skriver:

    Jättebra program! Lyssnade som podd på julafton, mycket passande tillsammans med de sista julbestyren. Hoppas det fortsätter I manga år, det har redan blivit något av en institution!

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s