Från blåkullajazz till kycklingpolka

2017-04-03-16.27.35-1.jpg

Påskförberedelser på Mariatorget i Stockholm, foto: Lars Truedsson.

Kan man få en överdos av kycklingkackel? Var det härligt eller förfärligt på Golgata? Hur tacklar barnprogramfiguren Skurt Kristi död och lidande på korset? Det är några teman i mitt och Fredrik af Trampes program ”Från blåkullajazz till kycklingpolka” som sänds påskafton den 20 april klockan 17-19 (med avbrott för nyheter) i radions P4. Det går även att lyssna på webben efteråt, programmet ligger kvar en månad.

013.jpg

Även påskradio kräver sina förberedelser, såhär såg blädderblocket ut när vi planerade låtar och teman.

Vi utlovar en äggande blandning av rolig och ovanlig påskmusik, varvat med småprat och ett och annat korn av kunskap. Förbered er på två timmar av musikaliska djupdykningar kring påskharar, godisfrossa, blåkullaresor och mycket mer. Det är andra gången som vi gör ett renodlat program med konstig, ovanlig och på olika sätt intressant musik med anknytning till påsken, förra gången var 2017. Dessutom har vi gjort liknande program som sänts i samband med julhelgen fyra år i rad.

Som vanligt lutar vi oss tungt mot producenten och ljuddesignern Fredrik Nilsson, och det är en produktion av Tredje Statsmakten Media.

 

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s