Ams ger hälften så mycket till kvinnor

Posted by Hello

Män får dubbelt så mycket pengar som män i Ams olika arbetsmarknadsprogram.
Den uppgiften presenterades nyligen i svenska medier.

Det konstiga var att det framställdes som en vanlig undersökning som Ams själv presenterat. Trots att Ams-ledningen inte alls låg bakom, och i själva verket motarbetade att den spreds.
Uppgifterna var i själva verket släppta till media av personer som är upprörda över hur verket hanterar jämställdhetsfrågorna. Siffror gäller ett stort län under två månader och de har tagits fram ur Ams egen databas.

Ams-ledningen har valt att inte kommentera. Det gjorde inte heller arbetsmarknadsminister Hans Karlsson. Trots att politiker och makthavare på sistone närmast tävlat om vem som kan framstå som mest feministisk. Arbetsmarknadsfrågorna är avgörande för att förändra kvinnors ställning i samhället, det är upprörande att ett avslöjande av det här slaget väcker så lite intresse. Inte minst från regeringen.
Min artikel om Ams och jämställdhetsfrågorna publicerades i
Ordfront Magasin. Jag debatterade frågan på Aftonbladet Debatt som också skrev om den både på ledarplats ) (krönika av Åsa Petersén där hon krävde att regeringen ”tar Ams i örat”) och på kultursidan.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i AMS, Ordfront magasin. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s