Osynligt parti attackerar centern


Det senaste exemplet på våldsamma aktioner från vänsterextremistiskt håll är det Osynliga Partiets kampanjer mot nyliberal arbetsmarknadspolitik. Aktionerna var inspirerade av protesterna mot den franska regeringens numera skrotade lagförslag att införa en undantagslag på arbetsmarknaden för ungdomar under 26 år. Den 11 april hölls demonstrationer runtom i landet, i Stockholm urartade demonstrationen när några aktivister angrep en polisstation. Dessutom har Centerpartiets lokaler i flera städer vandaliserats, förmodligen för att partiet lagt fram ett liknande förslag.

Logiken är inte glasklar. Centerpartiet har inte fått stöd ens av de övriga borgerliga kollegorna. Den som inte gillar centerns ungdomsfientliga politik tycker knappast bättre om vänsterextremisternas aktioner. Samtidigt är det som händer en logisk följd av tidigare aktioner, t.ex. attackerna på Migrationsverkets lokaler (se bilden) i Solna i protest mot verket handläggning av asylärenden. Just den frågan är vi många som känner för, men metoden känns ändå fullständigt tokig.

Än en gång avvisar extremvänstern en vanlig öppen debatt och väljer att i stället genomföra fysiska attacker på sådant de ogillar.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i autonoma rörelsen, centerpartiet, Migrationsverket, Osynliga partiet. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Osynligt parti attackerar centern

 1. Joacim Persson skriver:

  Våldsangrepp på ett av de minsta oppositionspartierna för att de kommer med ett förslag är ett angrepp direkt på yttrandefriheten. Här får man inte ens öppna käften, för då kommer de ”osynliga” kryptofascisterna och leker kristallnatt. Precis som förr i tiden.

 2. Jag gillar alltså inte heller centerns förslag, och tycker att det är helt OK att protestera mot detta. Det är metoderna jag inte gillar.Förresten står det var bilden är tagen – vid ett attentat mot Integrationsverket. Som jag har ungefär samma synpunkter på.

 3. Andreas skriver:

  Stöder inte centerns förslag, men tycker osynliga partiet är det mest patetiska jag sett på länge. De som demonstrerade i stockholm var inte särskilt många om man tittar på bilderna, kanske strax under 100. Men genom att inte söka demonstrationstillstånd, vilket man helt säkert hade fått, så demonstrerar man ändå och får, precis som man hopppats på, lite fina bilder i pressen med en massa poliser och några ”stackars” fjantar med masker.Tomma tunnor skramlar mest.Men du Regebro: Det rörde sig väl knappast om någon liten minoritet i Frankrike? Och du menar väl inte att man bara ska vara tyst och handlingsförlamad och inte skriva insändare eller någonting bara för att regeringen är folkvald?

 4. Lennart Regebro skriver:

  I Frankrike har en liten minoritet genom demonstrationer, kravaller och vandalisering stoppat ett förslag som en regering, didröstad av en demokratisk majoritet har lagt fram.Du tycker tydligen att samma sak skall hända i Sverige.Jahadu, det var ju demokratiskt. Inte. Varför tycker du dom metoderna är OK, men att krossa centerns fönsterrutor inte är OK? I båda fallen är det ju utomparlamentarisk verksamhet i avsikt att stoppa ett förslag på ett sätt som ligger utanför demokratisk metod.

 5. Anonymous skriver:

  Märkligt nog håller jag med de andra som framför invändningar här, men från ett annat håll. Att leta efter logik och sammanhang i de här aktionerna är nog lika poänglöst som att leta efter fel hos judar som förklaring till antisemitismen. De här ”aktivisterna” är bortom logik och sans, de söker enbart ursäkter för att utöva sitt våld. Våldet kommer i första hand, den politiska motiveringen är en efterkonstruktion.

 6. Anonymous skriver:

  ”Logiken är inte glasklar”Hej Anna Lena.Du skriver att det är ologiskt att attackera centern och deras förslag på avskaffande av arbetsrätten för ungdomar, eftersom förslaget inte har något parlamentariskt stöd just nu. Men då får man komma ihåg att Svenskt Näringliv, Timbro, DN:s ledarsidor, samtliga borgerliga undgdomsförbund osv osv senaste året öst ut förslag och attacker av liknade slag mot arbetsrätten. Liknande lagar, fast ÄNNU värre har redan genomförts i t ex Italien, Biagi-lagen.Om man väntar till det kommer upp i Riksdagen är det i regel FÖR SENT. Att man lyckades stoppa förslaget i Frankrike var fantastiskt, men de började också arbeta mot förslaget tidigt.

 7. Anonymous skriver:

  detdär är bilder ifrån migrationsverket i norrköping men vad kan man förvänta sig egentligen..

 8. Anonymous skriver:

  Aha, vi borde vänta tills efter borgarna vunnit valet och förslaget genomförts och sedan gå ut och protestera. Tänkte inte på det. Har vi tur kanske borgarna till och med väljer att låta bli att spela ut olika åldersgrupper mot varandra, mest för att vara snälla. Moderaterna är ju dessutom ett arbetarparti numera, så de lär ju sätta hårt mot hård när centerextremisterna försöker driva politiken åt höger.

 9. Egentligen borde jag inte svara någon som kallar mig subba.Läs på själv!Förslaget är inte ens i närheten av att genomföras i Sverige.Den dagen någon får för sig att göra det man tänkte göra i Frankrike tycker jag absolut man ska protestera. Men inte genom att slå sönder fönsterrutor och förstöra partilokaler. Det finns bättre sätt.

 10. Anonymous skriver:

  Du är inte helt smart va? Centern får ju för fan stöd av alla de borgerliga ungdomsförbunden, läs på lite innan du kallar dig expert. SUBBA!

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s