Absurt säkerhetspådrag inför G8-mötet

Flygblad som cirkulerar i radikala autonoma grupper i Tyskland erinrar om RAF och 70-talets vänsterterrorister, menar säkerhetsansvariga inför G8-mötet i Tyskland. Förberedelserna inför mötet har tagit 2 år och antagit fullständigt absurda proportioner. Hela polispådraget kostar totalt nästan 1 miljard kronor.

”G8-mötet håller på att förvandlas till en säkerhetsfanatikernas uppvisning”, skriver Financial Times Deutschland.

Är inte detta bevis så gott som något på att våldet sällan för något gott med sig, utan tvärtom bara förvärrar situationen. Någon som tror att våldet (som ju bara utgör en liten del av protesterna) gjort G8-cheferna mer benägna att lyssna på kritiska röster? Det är svårt att se var det ska sluta. Med ännu mer säkerhetspådrag, ännu grövre våld, ännu mer spektakulära aktioner, ännu fler slutna möten på hemliga platser som ingen ens vet om?

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i autonoma rörelsen, G8, RAF, terrorism. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Absurt säkerhetspådrag inför G8-mötet

 1. 1915 skriver:

  Du kommer nog se att de skjuter ngn snart.. fast jag är ända förvanad över hur trevliga de är när de kör kontroller. de är väl vana.

 2. z999 skriver:

  1915:”naja z, bade du o annalena kommer fa er blodtorstighet tillfredsstalld”Tydligen inte. Polisen använde alldeles för lite våld för att kväsa det hela och struntade i de personer som de har betalt för att skydda.

 3. 1915 skriver:

  naja z, bade du o annalena kommer fa er blodtorstighet tillfredsstalld

 4. z999 skriver:

  Jag tycker inte att det är tillräckligt stort säkerhetspådrag. Jag såg att butiksägare har börjat täcka över sina skyltfönster, alltså vanliga människor som inte har med G8 att göra. Det är tragiskt att de ska behöva skydda sig själva på det sättet eftersom polisen absolut måste gulla med demonstartionspöbeln. Jag anser att polisen har skyldighet att bruka tillräckligt med våld för att skydda vanligt folk, i annat fall så fyller de ingen funktion om människor ändå måste skydda sig själva.Vid göteborgskravallerna så sköts en person (Hannes) när han försökte kasta gatsten på en liggande polis. Endast en polis sköt medans de andra tydligen bara stod och tittade på, klart tjänstefel enligt mig. Kastar man gatsten på det sättet som demonstranterna gjorde så bryr man sig inte speciellt om måltavlan kommer att överleva eller inte.

 5. Grue skriver:

  absurt utan d. Annars håller jag med dig.

 6. Nej, det är självklart de fredliga demonstranternas fel (Obs ironi!)att det blir tungt säkerhetspådrag samt att någon mycket väl kan bli skjuten (där är vi överens).F ö räknar mig också till motståndare av mycket av det som G8 gör och säger sig stå för.

 7. 1915 skriver:

  Och så har man funderat lite ytterliggare. Jag tycker det är märkligt att G8-motståndet ska definieras efter hur mycket stålar staten lägger ner på att bemöta det. Snuten har alltid ett egenintresse av att avståndet mellan makten och motståndet ska öka, inte minska… För att lägga in extra ingredienser i cocktailen så finns det numera ett terror-hot från di hemska muslimerna, som överskuggar rätt mycket av snutens paranoia. Men som sagt, g8-motståndet ska granskas för vad det är, inte för hur många vattenkanoner som möter det.

 8. 1915 skriver:

  g8-motståndet består av ett myller av kristna samfund, riksdagspartier, miljörörelser, radikala autonoma, antifascister, immigrant-organisationer, nazister, attac. Jag är faktiskt övertygad om att rostocks stadskärna inte finns kvar om en vecka. Skulle inte förvåna mig om das polizei skjuter någon heller, men som vanligt har du väl bestämt dig för att det är di autonomas fel vad som än händer.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s