Dags att syna Persson, anser Sahlin


Ser att Mona Sahlin tycker att det är rätt att man ser över om det är ok att göra som Göran Persson gör och ta höga arvoden för föreläsningar som går in i en firma, samtidigt som han lyfter ersättning som avgående stadsråd. Antar att det är helt lagligt. Men visst är det glasklart rent moraliskt: så gör man bara inte. I synnerhet inte om man vill ha trovärdighet som socialdemokrat.

Säger man att man står för klassutjämning och minskade ekonomiska klyftor klingar det illa att sko sig, även om det är lagligt. En trovärdig avgående socialdemokrat gör som Ingvar Carlsson, Birgitta Dahl, Bengt Göransson, Lena Hjelm-Wallén och många andra. De jobbar med FN, internationella frågor, gör ideellt arbete i olika organisationer etc.

Lite pikant är det väl också att han tydligen föreläser om de manliga härskarteknikerna, antar att han kan dom väl. (För alla er som inte fått nog av mannen i fråga rekommenderas dvd-boken och boxen av Erik Fichtelius – se bild.)

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Göran Persson, Mona Sahlin. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dags att syna Persson, anser Sahlin

  1. z999 skriver:

    Man får ju vara väldigt djupt troende sosse för att uppleva socialdemokraterna som ett arbetarparti.

  2. Idag på P1 berättade Måna att hon inte ”moralisk” uppfattning om Görans påfund och att det inte handlade om ”klyftor”….Sicket representativt arbetarparti landet har!

  3. z999 skriver:

    Mig veterligen så har GP aldrig haft någon idealism alls.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s