Ayaan Hirsi Ali får ett riktigt erbjudande

Nu kommer en officiell förfrågan från Danmarks kulturminister till Ayaan Hirsi Ali om att hon kan få asyl i landet. Vad jag förstår är det väl så att de också tänker sig att ställa upp med livvaktsskyddet som hon riskerar att förlora i Holland. Vilket möjligen skulle motivera henne att flytta, (fast jag tvivlar nog ändå på att hon tycker det är intressant).
Vilken spark på smalbenet för Holländska regeringen kan man tycka. Men på sätt och vis konsekvent. De som var skeptiska till Danmark efter Muhammedteckningarna lär få ytterligare en sak att reta upp sig på. Vore jag dansk medborgare skulle jag fasa lite för konsekvenserna. Även om det förstås är uppenbart att Hirsi Ali verkligen behöver skydd med tanke på de hot hon utsatts för. Läs vidare i The Copenhagen Post.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Ayaan Hirsi Ali, Danmark, islam. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ayaan Hirsi Ali får ett riktigt erbjudande

  1. Det kommer ett blogginlägg om dagens artikel i Svd.Om det inte framgick: Självklart tycker jag det är bra att man erbjuder Ayaan Hirsi Ali skydd. Men rimligen borde det vara holländska regeringen som fortsätter skydda henne, eftersom hon är holländsk medborgare. Nu såg jag att hon tackade nej till det danska erbjudandet i och för sig, och väljer att stanna i USA.

  2. Grue skriver:

    Snart blir jag fan dansk! Dom är för sköna, danskarna. Deras rakryggade attityd kan man som svensk bara drömma om från svenska politiker. Vi har som bekant en lång historia av att krypa för våldsverkare. Det är också intressant att samma vänster som gnäller på Sveriges inställning under kriget nu menar att man ska krypa för vår tids fascister…Kan du förtydliga lite vad du menade i SvD-intervjun ikväll? Har Sd verkligen ändrat kurs? Tycker det mer är ideologin omsatt i praktiken – ingen kursändring alltså. Eller var det det du menade? Artikeln i stort pekade i en annan riktning.

  3. z999 skriver:

    Och riksdagspartiet kämpar vidare i sitt fjäskande för islam Läs här

  4. z999 skriver:

    ”Vore jag dansk medborgare skulle jag fasa lite för konsekvenserna.”Fast det värsta är att det gått så långt att människor i västvärlden ska behöva vara rädda för de muslimska ”flyktingarna”. Vore jag dansk medborgare skulle jag se det som ett ytterligare skäl att rösta på Dansk Folke Parti.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s