Ännu fler moderater som anlitar svartjobbare

Ytterligare några framträdande moderater visar sig nu ha använt svart arbetskraft (läs om paret Cederschiöld i Aftonbladet). Är man förvånad? De nya socialt medkännande ”nästan-sosse-moderaterna” finns inte, utom möjligen i Fredrik Reinfeldts hjärna. Moderat är man om man tycker det är viktigt med pengar och vill ha sänkt skatt, förbättrade villkor för företag och mer i plånboken. Varför skulle någon annars rösta på eller gå med i moderaterna?

Köpa tjänster gör framförallt folk som har råd, och lojaliteten med samhället är nog överlag lika låg som annars i samhället. Svartjobb är ingen stor sak, (visar t ex dagens enkät i Aftonbladet). Skillnaden är att vanliga anställda med lägre inkomster har rätt små möjligheter att fuska och slippa skatt över huvud taget, jämfört med den som har företag och större summor att bolla med. Ingenting av detta är nytt. Men problemet för Reinfeldt är ju att moderaterna gått till val på att det finns en förändring som nu inte alls verkar ha skett. Krisen för moderaterna handlar inte om enskilda ledande moderater och hur de beter sig, det handlar om mycket mer än så.

För kloka tankar kring dessa händelser rekommenderar Lena Melins krönika i Aftonbladet!

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Fredrik Reinfeldt, moderaterna, svartjobb. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ännu fler moderater som anlitar svartjobbare

  1. ”Nu sägs det på TV4:s Nyheter att Cederschiölds tydligen inte spenderat mer än 10 000 per år vilket är ok enligt lagen.”Sant, men alla sådana utlägg på mer än 1.000 per år måte redovisas.

  2. Vendela skriver:

    Dom skäms nog inte, dessa fiffelmoderater. Bra att media lyfter på locket!Moderaterna lever högt på att dom e emot sossarna. Nått annat har dom inte att komma med.

  3. z999 skriver:

    Med tanke på att reinfelt har sagt att han anser att arbetsgivare ska få anställa från vilket land de vill samt att han ser globaliseringen som något som ska styras av en handfull större företag så ligger väl alltihop i linje med moderaternas ideologi. Det moderata idealet är nationsgränsernas upphörande och att världen i princip styrs av en mindre mängd företag som kan flytta till det land som erbjuder lägst betlad arbetskraft samt struntar i alla miljöhänsyn. Kina är en väldigt intressant marknad på det sättet.Helst ett mångkulturellt land med minimal sammanhållning i arbetarklassen i en värld där människovärdet är lika med hur mycket pengar man har och där subtila saker som ”svensk” helt saknar värde.

  4. Nu sägs det på TV4:s Nyheter att Cederschiölds tydligen inte spenderat mer än 10 000 per år vilket är ok enligt lagen.Hur det nu förhåller sig.Jag tror rätt många anser att går det att göra något billigare så gör man det. Utan några särskilda moraliska betänkligheter. Men man kan ju tycka att politiker, oavsett parti, borde agera föredömen och följa lagar och regler.

  5. Bevisligen handlar inte svartjobb om ekonomi för dessa människor, det är en principsak!

  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s