Jag har slutat att svara i telefon

Ring mig inte, jag svarar nämligen inte i telefon längre. Åtminstone inte i den fasta telefonen som står på företaget. I 9 fall av 10 är det försäljare, som vill tala med ”företagets inköpsansvarige”. Vi är två på det här företaget, jag är den enda som regelmässigt sitter här och arbetar på dagtid (min man jobbar oftast på annat håll och har bara skrivbordet för bokföring).

Något Nix-register för företag existerar inte. Jag vill inte köpa kontorsvaror, försäkringar, telefoni, bredband eller vad det nu är. Jag bryr mig inte om ifall jag tjänar 10 öre och får internet security-paket för 500 kronor på köpet (som jag redan har). Min arbetstid och min frid är långt dyrbarare. Vore det inte för att jag har ADSL-uppkoppling och enstaka gånger får ett fax (en snart utdöd teknik som mest används om jag har uppdragsgivare i andra länder) skulle jag släcka ner den telefonen helt och bara ha min mobil.

Ett tag skällde jag ut alla som ringde. Sedan började jag lägga på så fort jag hörde att de var en försäljare. En gång svarade min man (som inte anammat samma vaksamhet som jag upparbetat de senaste åren) och blev pålurad två mobilabonemang hos Telenor som vi hade all möda i världen att bli av med. Trots att de lurat honom på både priset och villkoren. Avtal är avtal, muntligt gäller! Som företagare är ens rättigheter dessutom betydligt sämre jämfört med vanliga konsumenter. Så jag har kommit fram till att enda möjligheten är att aldrig lyfta telefonluren. Bara så ni vet!

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i telefonförsäljare, Telenor. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Jag har slutat att svara i telefon

  1. Leif(S) skriver:

    HejJag har hört samma från massor av småföretagare. Därför har jag motionerat i Riksdagen om att företagare ska få spärra sig i NIX Länk: http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GV02C393&rm=2007/08&bet=C393Leif Jakobsson

  2. jag tror företagare överlag får mycket fler försäljarsamtal, ett antal per dag, ett i timmen när det är som värst. de berättar ofta inte vad det gäller utan snackar på om allt möjligt för att hålla kvar en i luren, allt det där är uträknat. ofta vet man inte förrän efter en stund att det är en försäljare.och visst, min tid är dyrbar, det erkänner jag gärna. inte i kronor och ören utan framför allt därför att det är jobbigt att bli störd när jag försöker koncentrera mig på arbete. anställda har väl kanske någon i växeln som tar samtalen, det har inte den här lilla firman direkt.

  3. Anonymous skriver:

    vad löjlig du är. det är väll bara att lägga på när det är en försäljare som ringer, tar inte många sekunder av din uppenbarligen så dyrbara tid.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s