Inför avdrag för regeringsnära tjänster!

Känns som det är dags att göra något radikalt åt de offentliga utgifterna. Ett grepp vore att säga upp hela stadsrådsberedningen på ett bräde och lägga ut verksamheten på entreprenad till lägstbjudande. Som ett sätt att både höja kvaliteten och sänka kostnaderna.

Eller så kan vi erbjuda svarta pengar i stället för vanlig lön med hänvisning till att staten inte har råd annars. Det argumentet måste de väl köpa, de vet ju själva hur det är (vem sjutton har råd att betala städerskor och barnvakter vitt?).

På sikt skulle vi kunna införa ett system med rabatt på regeringsnära tjänster. Så det blir billigare att anställa. Vem som vill kan få rabatt om han anställer en duglig statssekreterare. Då skulle väl också antalet arbetstillfällen för vissa slags akademiker öka, kan man tänka.
Se där några kreativa förslag från min kammare.

Eller kanske inte…?
(Bilden föreställer tjänsteman i parlamentet i Canberra som monterar svarta skydd för fönstren under andra världskriget 1942. Vet inte vad den tillför i sammanhanget men jag tyckte det var en kul bild.)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i svartjobb. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Inför avdrag för regeringsnära tjänster!

  1. Buster Brown skriver:

    Tror själv att moderaternas idéer ligger i linje med vad ”den politiska klassen” vill ha. Fördomsfullt? Kanske det, i botten ligger här en personlig åsikt att ”moderater = sossar”. Egentligen.

  2. z999 skriver:

    Håller med Anna-Lena. Vill bara påpeka det.Och det beror *inte* på att vi närmar oss jul!

  3. Det jag aldrig har förstått är varför just ”hushållsnära tjänster” ska subventioneras. Eller rättare sagt, jag förstår precis. Det handlar om att det är just de tjänsterna som moderaternas väljare vill ha. Finns väl en massa saker man kund subventionera som vore bättre i så fall, olika former av vård t ex. Eller tjänster som gynnar småföretagande över huvud taget, som gör att mindre företag i alla möjliga sektorer kan anställa och växa.

  4. Anonymous skriver:

    jag har 15 anställda. jag vill också få deras tjänster subventionerade. kan tänka mig en rabatt på arbetsgivaravgiften på 50%. den miljonen kan jag investera i ngt roligare

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s