"I Love Europe" är en blivande kultklassiker

Årets melodifestivalmaraton började igår, vilket knappast kan ha undgått någon. Lite blekt och håglöst, frånsett Christer Sjögrens avslutande stompiga kaserndisco komplett med balett med höga hattar och flaggspel dolt i kjolarna som vecklades upp (noterade särskilt att den turkiska flaggan var med). Jag utesluter inte att det kan ha negativa inverkningar på våra diplomatiska relationer med resten av Europa om vi skickar Christer till finalen i Serbien. Men både låten och framträdandet har något lätt surrealistiskt över sig, notera särskilt mot slutet när det är taktartsbyte och han börjar sjunga på olika språk.

”I Love Europe” har en klar potential att bli en av de där klassiska kultlåtarna från melodifestivalen. Om än inte riktigt i nivå med Loa Falkmans ”Symfonin”. Men får man höra den några gånger till så kanske.

Se ett videoklipp på You Tube.

Se även Aftonbladet och Expressen.

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Det här inlägget postades i Christer Sjögren, melodifestivalen. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till "I Love Europe" är en blivande kultklassiker

 1. Tycker du Loa är sarkastisk? Så har inte jag sett det.Har inte skärskådat det här med Israels flagga, men även om Israel är med i Eurovisionsschlagern så borde de väl rimligen inte höra till Europa. Vad det nu säger om din teori om det politiskt korrekta i sammanhanget.

 2. Det som gör denna låt större än tex Loas klassiker är ju den fantastiska texten, och det faktum att den framförs utan det minsta sarkasm.Nu såg jag inte hela sändningen själv, men jag har en fråga för er som gjorde det – fanns Israels flagga med bland alla de flaggor som fanns på scen?Logiskt sett borde den ju inte ha varit det, men PK-propaganda är ju sällan logisk.

 3. Se där, någonting vettigt (?) man kan ha Facebook till.(Se mitt förra blogginlägg)

 4. Ulf Bjereld skriver:

  Jodå – kultstatusen är given! På Facebook finns nu gruppen”Christer Sjögren till Serbien 2008″ http://gu.facebook.com/group.php?gid=10200981370&ref=nf

 5. Charlotte skriver:

  Haha, exakt, mkt bra beskrivning Anna-Lena. Och mr Fontana har nog en poäng, de borde gått i blågult. Fast harlekindräkt, nä det blir för mycket, då får man ju hjärtinfarkt, men en glittrig mörkblå svid med stetson & käpp kanske? Och så kanariegult på danserskorna förstås.

 6. mrdantefontana skriver:

  Jo, den har sina poänger. Rätt mycket Heino. Och det får mig också att tycka att Christer borde snofsa till sig lite. Kanske en smoking? Eller en blå harlekindräkt med gula stjärnor?Något. Åtmisnstone en en keps eller stetsonhatt.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s