Fildelning behövs inte för årets schlagerlåtar

Gårdagens semifinal i Eurovision Song Contest var inte lika späckad med kalkoner, i konkret eller symbolisk bemärkelse. Men Charlotte Perelli gick ju vidare och det var ju skönt för den svenska självbilden. Vill att ni särskilt noterar att samtliga nordiska länder har kvalificerat sig till finalen. I en tävling där ”bara” östeuropa har en chans eftersom ”alla röstar på varandra”. Enligt hur det lät sist.

En förändring som man kan notera är att det går att köpa alla bidragen genom att ladda ner från Eurovision Song Contests hemsida. Förra gången försökte jag leta rätt på en del av bidragen och det var inte särskilt lätt för mig som tyckte det var onödigt att köpa hela plattan när jag bara gillade några få låtar. Jag hittade t ex Ukrainas, Georgien och Turkiets låtar på udda östeuropeiska sajter. Nu är det bara att gå in och hämta vad man vill ha och betala, utvecklingen går framåt.

På bilden syns Spaniens bidrag som jag i likhet med Charlotte tror kan bli lördagens muntration. Hon tipsar också om att det går att se alla bidragen på Sveriges Televisions hemsida.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Charlotte Perelli, Eurovision Song Contest, fildelning, schlagerfestivalen. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Fildelning behövs inte för årets schlagerlåtar

 1. z999 skriver:

  Om du är hardcore ESC fan så ska du naturligtvis köpa den.

 2. Charlotte skriver:

  Tack för erbjudandet i alla fall 🙂 fast jag borde naturligtvis testa själv.Eller så köper jag hela disken, okritisk ESC-galning som jag är.

 3. z999 skriver:

  DRM är ett sätt att trycka av folk pengar som kör med open source och gnulicens. Beroende på vilken linux-dist du kör så så kan det hända att det funkar ändå. DRM licensierar så mycket skit, jag kan inte svara på om det kommer att funka för dig utan att veta mer exakt. Jag kunde iofs gå in och testa, men jag är inte intresserad av deras erbjudande.

 4. Charlotte skriver:

  Ja z, de satte faktiskt ut info om att det inte skulle gå med Linux eftersom Linux inte skulle funka med DRM.

 5. z999 skriver:

  Charlotte, vad funkade inte? Är det java eller flash som inte funkar? Vilken dist har du i så fall? Suse, slackware, red hat, eller nåt annat? Eller har dom satt ut att du måste ha micro$ofts produkter för att det ska funka?

 6. Så förtretligt. Har inte provat att ladda ner själv men hade tänkt göra det. Har inte Linux så det gorde väl funka hoppas jag.

 7. Charlotte skriver:

  Äsch, det funkar ju inte med Linux…grrr

 8. Charlotte skriver:

  Så bra, tack för tipset!

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s