Bloggar att ta till om arbetet går trögt

Ingenting är så trevligt som att fly en stund under arbetsdagen och försjunka i trevliga bloggar. Här är några som jag uppskattar särskilt mycket just nu:

* Ny-Magnum kallar sig den ena halvan av duon bakom Klubb Sunkit, klubb i Stockholm för det som brukar kallas ”incredible strange music”. Bakom signaturen döljer sig Magnus Nilsson som sedan några veckor bloggar flitigt och fyndigt om företeelser i musik- och nöjesvärlden. Just nu uppmärksammas Göran Fristorps 60-årsdag, en sångare som för alltid är förknippad med raden ”dina bröst är som svalor som häckar”.

* En man med skägg kallar sig en bloggare som skriver kul om allt möjligt udda, just nu häpnadsväckande utdrag ur Henning Sjöströms memoarer som visar sig innehålla en del oväntade detaljer ur hans liv som förförare. Självutlämnande är bara förnamnet.

* Måste dessutom reprisera en favorit som jag tidigare tipsat om: Katastrofala skivomslag. Nya omslag nästan varje dag (här ett av de senaste) och texterna är nästan roligare än bilderna. Signaturen Herr Dryck har en tydlig blick för bildkomposition, sätter fingret på usla bildlösningar och blottlägger den absurda komik som finns framför allt hos 70-talets LP-skivomslag. (Man kan se den här bloggen som en uppföljare till boken ”Sveriges sämsta skivomslag”, Lind & Co häromåret, för den som föredrar att läsa text mellan hårda pärmar. Samma koncept, minst lika rolig.)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Henning Sjöström, Klubb Sunkit, Magnus Nilsson. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bloggar att ta till om arbetet går trögt

  1. Charlotte skriver:

    Men de är ju jättesöta! ”Dansglädje”, ja det är nästan så jag känner det!

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s