Var finns ordboken med superlativer?

Jag har svårt att slänga saker. Det gäller inte minst Home Shop-katalogerna som började komma med posten i samband med att jag beställde ett bambudraperi med solrosor till landet som jag sett i en annons i en tidning. Det skulle stoppa insekter, vilket det definitivt inte gör eftersom det är centimeterstora glipor mellan bambustavarna, men det pryder ändå sin plats.

Företaget Home Shop (finns även på nätet) säljer allsköns krimskrams som stötdämpande nästan viktlösa totalt vattentåliga skor i svettig syntet, burkset om minst 49 burkar med blomdekor för varje tänkbar matrest, badrumsinredning med dekor av ”naturtrogna” hoppande delfiner, rådjursskrämmare i trädgården i form av snarkande dvärgar och hoande ugglor med blinkande ögon, en halv hund (sant) i ”keramikliknande material (Home Shops favoritmaterial) att ställa på gräsmattan för att lura grannarna att hunden grävt ner halva kroppen etc.

Undrar vem som skriver dessa texter, inget föremål är för oansenligt för att ha minst 10 positiva egenskaper som radas upp. Har den en hemlig Superlativordbok som jag missat? ”Superläcker”, ”en verklig överraskning för dina gäster”, ”mycket hållbar och robust” och om inte annat kan man framhålla egenskaper som ”lätt att placera”, ”stämningsfull” eller i värsta fall ”av och på-knapp” och ”batterier medföljer”.

Jag saxar:

”En härlig hundvalp som tittar på dig med bedårande blick – kan det bli sötare? …-en läcker detalj i hemmet.” (Fleecefilt)

”Fantastiskt 3D-motiv som ser otroligt verkligt ut! Lys upp ditt badrum med dessa söta pingviner! Verkligt fräsch toalettsits med annorlunda motiv av pingviner i olika situationer. Mycket läcker 3D-effekt! Motiv på både över och undersida av locket samt på ringen. Färger som matchar det mesta.” (Räcker väl att den passar i badrummet kanske, var annars brukar man placera toasitsar?)

”Trädansiktet! Festlig idé för din trädgård! Mycket naturtroget ansikte du sätter på vilket träd som helst! Ett festligt och roligt inslag i din trädgård. Mycket naturtroget material – enkelt att fästa på trädet…Set med 2 ögon, näsa och mun.” (Naturtrogen som vadå? Hur ofta brukar naturen ha ansikten på träden?)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Home Shop, kitsch. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Var finns ordboken med superlativer?

  1. Greger skriver:

    En granne har. Det räcker för mej. Tack för vänlig omtanke!

  2. Du kanske skulle behöva lite Home Shop-varor för att mjuka upp din hårda värld? Fast en livs levande hund är ju inte fel heller. Själv har jag faktiskt inte köpt något mer än just draperiet jag nämnde. Men deras julsortiment är fantastiskt, återkommer med tips! Kanske något även för dig.

  3. Greger skriver:

    Själv är jag omöjlig som kund hos Home Shop. Är alldeles tvärtom. Inga krukväxter eller annat trevligt hemma hos mig.Likväl tycker jag inte om att du gör narr av den bedårande valpen och annat i firmans konstiga sortiment. Har själv en riktig hund som jag tycker om.Har aldrig tidigare hört talas om Home Shop. Kanske kunderna (du är ju själv en i skaran) har något varmt i sig som jag saknar. Och som jag känner att jag saknar. De återkommande kunderna är antagligen naiva, varma och trohjärtade människor som det – i denna onda värld – finns för få av.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s