Otroligt kul att Larz-Kristerz vann dansbandskampen

Jag var inte svårövertalad när jag fick frågan om att följa med på finalen i dansbandskampen i Strängnäs igår. En kompis skulle bevaka den för Dalademokraten eftersom Larz-Kristerz är dalmasar från Älvdalen. Det var omåtligt kul, och framför allt roligt var det förstås att de vann. Kul också att de har en så blandad publik.

Jag stod framför scenen när beskedet om att de vunnit kom. Med Älvdalens kanske äldsta man bakom mig som krampaktigt höll i mig för att inte ramla, på andra sidan en äldre kvinna med fjäderboa som trasslade in sig i kamerasladdarna, barn lekte, tonåringar festade hejdlöst och agerade som på en fotbollsmatch. Hela bandet, utom en, stagedivade. Då var jag riktigt orolig, de är ju inte direkt pinnsmala. Men de bars upp av kärleksfulla Älvdalsarmar så ingen kom till skada. (Min text om fansen hittar ni här.)

Läs mer: AB, DN, på Studio Forum diskuteras om Larz-Kristerz är en parodi eller inte, Metro om allt du vill veta om Larz-Kristerz.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i dansbandskampen, Larz-Kristerz. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Otroligt kul att Larz-Kristerz vann dansbandskampen

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s