Skalman laddar också ner musik

Skalman i serierna om Bamse har ertappats med att ha 30 000 timmar musik i sin solcellsdrivna mp3-spelare. Hur har han råd om han inte ägnat sig åt illegal nedladdning, undrar Svd?

Alla fildelar, t o m seriefigurer. Men auran kring Pirate Bay, om det nu någonsin fanns någon sådan, har falnat skrev Per Wirtén i en krönika på Dagens Arena som jag hade tänkt länka till då men ni kan lika gärna läsa den nu. Han konstaterar att det här inte tycks bli den politiska rättegång som många kanske trott, och pekar också på de grabbiga inslagen i detta som börjar kännas så tröttande.

Igår hölls slutpläderingarna, se referat i AB, Svd eller DN. DN har också har en avslöjande rapport om den märkliga situationen i rättegångssalen där det råder en hotfull stämning och där alla dokumenterar alla med sina kameror (DN-artikel av Ossi Carp). Alltid intressant också att läsa Sam Sundberg, som skrivit boken om Pirate Bay, och som bloggar i Svd.

Ska bli väldigt intressant att se vad rätten kommer fram till.

Urval bloggar: Jinge, Svensson tackar Telenor för att de inte blockerar Pirate Bay, Mina moderata karameller i samma fråga, Badlands Hyena (finns en oändlig massa andra bloggar som skriver om snart sagt varje aspekt av denna rättegång).

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Bamse, Dagens Arena, fildelning, Per Wirtén, piratbyrån, Pirate Bay, Skalman. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skalman laddar också ner musik

  1. Nåja som en god antifascist (som ju Bamse utpekades som av av sin tecknare i avsnittet om Kalle Svartskalle) så vore det väl dubbelmoral om han accepterade upphovsrätten?

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s