Nu kommer böckerna om Blekingegadeligan på svenska

Nu kommer äntligen böckerna om Blekingegadebanden, som jag tidigare skrivit om, på svenska. Det handlar om Danmarks svar på RAF och andra militanta vänstergrupper. Fast egentligen finns det många skillnader, danskarna var betydligt hemligare och ofta mer professionella. Så lyckades de också agera i många år utan att tilldra sig polisens uppmärksamhet De ägnade sig bl a åt en lång serie mycket luktrativa bankrån som genomfördes för att stödja den palestinska befrielserörelsen PFLP.

Det är är förlaget Karneval som vågat sig på en svensk översättning av detta mastodontverk. Ordfront vågade inte bl a av ekonomiska skäl, det handlar om över 900 sidor. Jag tror att dokumentärfilmen och TV-serierna som är på väg kommer att öka intresset. Dessutom är det en mycket spännande läsning som borde tilltala många, det är förstås därför samma bolag som filmar Stieg Larssons deckare (Yellowbirds) även gripit sig an historien. Dessutom görs en annan version av Lars von Trier och Dogma-bolaget Zentropa, och som om det inte vore nog finns det tydligen även en pjäs om ligan.

Länkar: Mer information och en massa bra länkar till mer information om Blekingegadebanden finns på Karnevals hemsida, mer om boken framförallt i flera skånska tidningar som Kristianstadbladet, Sydsvenskan, och Helsingsborgs Dagblad. Se även GP och Every Kinda People.

Se även min artikel i Ordfront magasin.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Blekingegadebanden, Blekingegadeligan, Karneval, RAF. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nu kommer böckerna om Blekingegadeligan på svenska

  1. Inressant ämne som jag inte kan något om alls och jag nog missat utan ditt tips.Tackar, ser fram emot spännande läsning!

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s