Nyfascisterna i Italien går samman med Berlusconis parti

De italienska nyfascisterna i Nationella Alliansen (AN) har beslutat att upplösa partiet och i stället slå ihop sig med regeringspartiet Forza Italia (se TT-artikel i DN). Redan idag är AN det näst största partiet i koalitionen som styr landet. Därför tror många att AN:s partiledare Gianfranco Fini kommer att ta över ledarskapet efter premiärminister Silvio Berlusconi (vilket han alltså inte ännu har aviserat att han ska göra). Jag är inte så insatt i italiensk politik att jag kan bedöma vad detta innebär, men noterar att än så länge skrivs inte mycket i svensk press. En av de få träffarna man får går till SD-kuriren.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Gianfranco Fini, Italien, nyfascisterna, Silvio Berlusconi. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nyfascisterna i Italien går samman med Berlusconis parti

  1. Om vi för enkelhetens skull bortser från att fascismen varit förbjuden i Italien sedan 1945 så är jag väl rädd för att detta kommer att leda till en liberalisering av AN:s politiska agenda. En utveckling som bara skulle gynna nationalismens motståndare. Gianfranco Fini i framtiden i Silvio Berlusconis roll låter ju bra men jag har svårt att se det ske. Jag hoppas jag har fel.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s