Utländsk draghjälp för både ND och SD

Dansk Folkeparti har hittills varit kallsinniga inför sitt svenska systerparti. Men nu gör Pia Kjaersgaard ett oväntat inhopp i den svenska valrörelsen genom att tala för Sverigedemokraterna vid partiets stora valfinal i Höganäs den 11 september (se Svd och Politiskt inkorrekt). Som skäl för att hon plötsligt vill hjälpa SD anger hon Mona Sahlins uttalanden om att Sverige riskerar att få danska förhållanden om SD kommer in i riksdagen. Hon menar att Mona Sahlin demoniserar Dansk Folkeparti.

Jimmie Åkesson är förstås stolt över detta och kommenterar:
– Dansk Folkeparti har länge varit en inspirationskälla för oss Sverigedemokrater. Jag är glad och tacksam över det stöd som Pia Kjærsgaard visat oss. Jag ser mycket fram emot lördagens möte och den kommande valspurten, som jag hoppas resulterar i en möjlighet för oss att hjälpa Sverige att slå in på samma kloka utvecklingslinje som våra danska grannar.

Mer i tysthet har även Nationaldemokraterna lyckats få hit en internationell gäst i valrörelsens slutspurt. Ledaren för British National Party, BNP (som sitter i Europaparlamentet men missade en plats i det nationella parlamentet vid senaste valet) talar i Södertälje den 13 september (enligt ND:s hemsida). Det är inte första gången Griffin är här, han talade i Södertälje redan 2004 (se You Tube-klipp).
Bilderna: Griffin som ung i National Front och en svensk kampanj i samband med Muhammedteckningarna. Det lilla fotot föreställer Griffin i Södertälje 2004.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Dansk Folkeparti, Mona Sahlin, Nationaldemokraterna, nd, Nick Griffin, Pia Kjaersgaard, Södertälje, SD, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.