Misshandeln av Federley förmörkar valrörelsen

Nyheten om misshandeln av centerpolitikern Fredrik Federley (se Expressen) förmörkar valrörelsens sista dagar. Han blev nerslagen av fyra okända män utanför sitt hem. Orsaken bakom är ännu inte känd.

Hans homosexuella läggning är ju väl känd, misstanken är förstås att det kan röra sig om ett hatbrott. Jag noterar också att högerextremistiska grupper fokuserat på Centerpartiet i årets valrörelse. Ett tecken på detta är hemsidan Centerpolitik.se som drivs gemensamt av Fria nationalister på olika håll i landet och Nordisk Ungdom.

Hemsidan säger sig vilja sprida Centerpartiets ”riktiga budskap” och kan väl enklast beskrivas som en grov drift med partiets politik och företrädare, med betoning på de unga representanterna i CUF. Bland de saker man driver med i Centerpartiet är just att det finns personer med ”sexuella avvikelser” bland företrädarna.

Säkerhetspolisen har tagit över ansvaret för Federleys personliga säkerhet (enligt dagens Expressen) och polisen uppger att politiska motiv bakom brottet inte går att utesluta.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Fredrik Federely, Fria Nationalister, homofobi, Nordisk Ungdom. Bokmärk permalänken.