För övrigt får ni gärna kommentera

Diskussionerna kring en eventuell svartlistning av min ringa person har också spårat över i en debatt kring min påstådda ovilja att ta in kommentarer på bloggen. Robsten försöker på sin blogg dels att utöka listan över oss svartlistade med ytterligare ett antal namn, dels att ge mig en känga för att jag stängt av min kommentarsfunktion.

Det är sant att jag stängde av kommentarerna helt en tid, därefter införde jag en möjlighet att kommentera om man loggade in sig. Sedan en tid kan man faktiskt kommentera precis som förut, vilket få upptäckt.

Orsaken till att stoppade kommentarerna var att de blev för arbetskrävande att administrera, jag hade extremt mycket att göra och behövde arbetsro. Problemen gällde inte i första hand SD:are och högerextremister utan framför allt vänsterextremister av olika schatteringar som har en tröttsam vana att organisera sig i rent kampanjartade förföljelser av personer som de inte gillar. Jag tar mig friheten att avgöra vad som publiceras, och det underlättar även för de som läser bloggen som inte heller har tid med en massa strunt. Jag har ingenting emot att diskutera med människor som tycker annorlunda, men 70 nästan likalydande och bitvis rent kränkande inlägg tillför ingenting.

Anmärkningsvärt nog har inte antalet besökare på bloggen minskat. Tidvis, när jag inte skriver så mycket, går självklart antalet besökare ner. Men skriver jag har jag minst lika många läsare som förr vilket bevisar det som jag trott: det är en minoritet som tycker att det är viktigt att kommentera och läsa andras kommentarer.

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Detta inlägg publicerades i SD, vänsterextremism, vänsterextremister. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till För övrigt får ni gärna kommentera

  1. Tackar! Ska försöka skriva lite oftare, det är mycket just nu med arbete och annat.

  2. ionize skriver:

    Vad roligt att det går att kommentera igen! Jag började följa din blogg för kanske ett år sedan, och precis när jag känt mig redo att kommentera så försvann funktionen. Ville bara säga att jag kollar din blogg varje dag och tycker alltid att det du skriver om är läsvärt och bra! Din bok, Gatans Parlament, rekommenderar jag till alla.Nåväl, lycka till med skrivandet och allt!/J

  3. Tack! Det har varit en funktion som kräver inloggning, det är möjligt att det inte fungerat. Har inte tänkt så mycket på det eftersom jag haft det pressat från alla håll och inte haft tid. Men tänkte ge kommentarerna chansen en tid och se om det går, eller om det spårar ur igen. Håller tummarna för att det ska fungera.

  4. Bella skriver:

    Jag har försökt kommentera, men tror inte att funktionen har funnits här inna. Vill hursomhelst bara säga att jag följer din blogg och tycker att det du skriver är livsviktigt. Tack för att du finns och för att inte ger upp!

Kommentarer är stängda.