Vänsterextremist dömd för misshandel av SD:are

Förlåt ett visst dröjsmål, men i början av månaden avkunnandes en dom som är värd att uppmärksamma. Då dömdes nämligen  en 22-åring som misshandlade SD:s förre kanslichef och pressekreterare Martin Kinnunen vid Gullmarsplan i juni 2009. Brottet bedömdes som grov misshandel och 22-åringen dömdes till 1 år och 2 månaders fängelse. Tidigare har några unga kvinnor dömts för misshandeln av hans sambo vid samma tillfälle. Det var en unik dom, det är ytterst sällan som någon döms för den här typen av brott (se mitt tidigare blogginlägg om detta). Att nu även en av gärningsmännen som angrep Kinnunen har dömts känns tillfredställande.
Överfallet mot sambon fanns registrerat på en övervakningskamera, det gjorde att polisen ganska snabbt kunde identifiera kvinnorna. (Se DN, domen fastslogs av hovrätt – se Nytt24, filmen är utlagd på YouTube.) Men de två mörkklädda män som misshandlade Martin Kinnunen, samtidigt som de skrek ”nazistsvin”, hamnade utanför kamerans räckvidd och det krävdes en indiciekedja och pusslande med övervakningsbilder även från andra platser för att identifiera den ena.

Efter brottet valde Martin Kinnunen att hoppa av sitt arbete som presschef (se DN) och flytta till Tyskland (se Nyheter24). Det har länge ryktats om att han är en av de SD-politiker som ligger bakom bloggen Politiskt inkorrekt som också kommenterat denna händelse (och som väjer att sätta ut namnen på de dömda). Efter domen mot sambon debatterade Martin Kinnunen i Expressen om att den här typen av brott borde straffas hårdare.

Ytterligare ett efterspel: En av de dömda kvinnorna som var aktiv i Revolutionära fronten blev efter domen sparkad från sin plats på sjuksköterskeutbildningen vid Göteborgs universitet, trots att flera andra våldsdömda fick gå kvar, se GP.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i AFA, Martin Kinnunen, Politiskt inkorrekt, Revolutionära Fronten, SD, sverigevedemokraterna, vänsterextremism. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vänsterextremist dömd för misshandel av SD:are

  1. Kinnunen är nu tillbaka i Sverige och SD, kanske har något med domen att göra.

Kommentarer är stängda.